Bulvár

Fegyveres biztonsági őrök a rendőrség szolgálatában

Fegyveres biztonsági őrök a rendőrség szolgálatában

2010. január 18., hétfő
Fegyveres biztonsági őrök a rendőrség szolgálatában

Fegyveres biztonsági őrök „álltak szolgálatba” a mai napon a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kötelékében – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A 10 fő biztonsági őr előzetes kiképzést és sikeres vizsgákat követően 2010. január 16-i hatállyal került a főkapitányság állományába. Alkalmazásukat az indokolta, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság által a Magyar Köztársaság Rendőrségének 2009-2010. évre meghirdetett Cselekvési Programja és Feladatterve – miszerint növelni kell a közterületen szolgálatot teljesítő egyenruhások számát – lehetőséget biztosít egyes olyan szakterületeken civilek foglalkoztatására, ahol korábban egyenruhás rendőrök teljesítettek szolgálatot. Ennek alapján az objektumőri feladatokat e fegyveres biztonsági őrök fogják ellátni a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Szegedi Rendőrkapitányság épületében. A korábban itt dolgozó hivatásos állományúak pedig a jövőben a közterületen fogják védeni a rendet. A biztonsági őrök kinevezésére a mai napon ünnepélyes keretek között került sor a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon, akiket Németh Károly r. ezredes, rendészeti igazgató üdvözölt és adta át a kinevezési parancsokat. Németh ezredes úr köszöntő beszédében a jótanácsok mellett kitért azokra az elvárásokra is, melyek az állományba került biztonsági őrök munkájára vonatkoznak. Hangsúlyozta az intelligens, kulturált, ámde határozott magatartást, hiszen aki a rendőrség épületébe érkezik, első benyomást az objektumőri feladatot ellátó személyektől szerez. A frissen kinevezett biztonsági őrök ezt követően munkába állásuk előtt megkapták első eligazításukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.