Sport

Tisza Volán SC-évzáró a sportcsarnokban + HANG

Tisza Volán SC-évzáró a sportcsarnokban + HANG

2009. december 22., kedd
Tisza Volán SC-évzáró a sportcsarnokban + HANG

Tisza Volán SC labdarúgó-szakosztálya „Focisuli Karácsony” néven tartott hétfőn évzáró rendezvényt az újszegedi sportcsarnokban, ahol a felnőtt csapattal együtt 14 korosztály, szülők, edzők együtt emlékeztek az elmúlt esztendő sikereire, s ünnepelték a díjazottakat.

A hét legfiatalabb korcsoportok a pályán 25 perces mérkőzéseket vívtak egymással. A nagyobbak ezúttal a mérkőzéseket vezettek. Kicsik és nagyok, szülők és edzők közösen búcsúztak el az évtől szendvicseket fogyasztva s üdítőket, a felnőttek pezsgőt kortyolgatva kívántak egymásnak boldog karácsonyt. „Régi, 17 éves hagyomány ez az évzáró sportünnep a sportcsarnokban. A 2009-es évben a korosztályaink az elvártnak megfelelően szerepeltek, de mégis sikerként azt kell elkönyvelnünk, hogy az akadémiákra elcsábított gyerekeink mellett is sikerül megőriznünk a gyereklétszámot” – értékelte az évet Halkó Pál, szakosztályvezető. „Nehéz évet hagytunk magunk mögött, bizony a válságot a klubunk is megérezte. A szponzorok visszalépése miatt már majdnem tarthatatlan az a szint, amit szakmailag eddig felépítettünk. Több vidéki gyerek azért marad távol, mert nem tudja finanszírozni a családja a bejárást, mi pedig nem tudunk támogatást adni. Nem szeretnénk az edzésszámot csökkenteni, de ahhoz, hogy az eddigi színvonalat tartsuk, majd belekezdjünk új lehetőségek kidolgozásába, fejlesszük a focisulit, szponzorokat kell találnunk. A következő hetek arról szólnak majd, hogy felkeresünk szegedi, Szeged környéki vállalkozókat, hogy ahogy tudják, segítsék a csapatunkat” – így Halkó.

A díjazottak

Halkó Pál szakosztályvezetőtől jutalmat vettek át az egyes korosztályokban az alábbi sportolók: 2003-as korosztályból Kovács Ákos, Biacsi Tamás és a Sipos testvérek, Brúnó és Márton, a 2002-esből Vincze Zsombor, Nagy-Pál Máté és Fülöp Gábor, a 2001-es korcsoportból Szélpál Nóra, Zana Dávid és Budai Bálint, 2000-esből Mészáros Tibor, Dézsi Botond és Móczó Martin, a 1999-esek közül Szecska Balázs, Glatz Tamás és Bárány Bence, 1998-as születésű játékosokból Deák Donát, Velez Donát, Csanádi József, 1997-esből Lipták Ákos, Berta Martin és Rózsahegyi Dominik, 1996-osoktól Fátyol Szilárd, Mendebaba Szása és Lévai Norbert, 1995-ös korosztályból Forgács Dávid, Szélpál Norbert és Csepregi András, 1994-esből Márki Kornél és Szabó Marcell, 1993-asoktól Gulácsi Gergely és Mucsi Máté, 1992-es születésű focisták közül Fröhlich Tamás és Balog Péter, míg az 990-91-es korcsoportból Vincze Gábor. A felnőtt csapatból Beretka Péter és Huszárik Zsolt részesült elismerésben.

Különdíjak

Tisza Volán Kölyök Reménység Vándordíj (a bajnokságban még nem szereplő, ill. adott évben belépő legtehetségesebb játékosnak): Nagy Zsombor (1998-as korosztály) – díjátadó Kővári Árpád, a TVSC elnöke Szalai Vándorlabda (a magasabb korosztályokban a legjobb teljesítményt nyújtó játékosnak): Boldizsár Bálint (1993) – díjátadó Szalai István alapító Az év edzője: Hüvös Gábor (1996-os korosztály - országos I. osztályú U 13 bajnokság 3. helyezés) A szakosztályvezetőtől ajándékot vett át Zahorán Edit, a Sportigazgatóság munkatársa, aki egész évben kiemelkedően segítette a focisuli tevékenységét.
nemesistvan
Hallgassa meg Nemes Istvánnal, a szegedi labdarúgás díszpolgárával készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.