Egyetem

Felvételi reform: kevesebb lesz az egyetemista

Felvételi reform: kevesebb lesz az egyetemista

2009. december 8., kedd
Felvételi reform: kevesebb lesz az egyetemista

Jóval kevesebben jutnak be a felsőoktatásba, ha elfogadják az a kormányrendeletet, amely drasztikusan megemelné a felsőoktatási intézményekben a felvételi minimumponthatárt - írja a Magyar Nemzet Online.

Az oktatási tárca most dolgozik annak a kormányrendelet-módosításnak az előkészítésén, amely jelentősen átalakítaná a felvételi pontszámítási rendszert. A tervezett változtatások a jelenleginél nagyobb jelentőséget tulajdonítanának az emelt szintű vizsgának, ám azt – az MSZP oktatási politikusainak akaratával ellentétben – nem tennék kötelezővé. 240 pontra emelnék a minimumponthatárt, ennél kevesebb pontszámmal még akkor sem lehet bekerülni, ha az adott szakon lenne üres férőhely. A változtatások legkorábban 2012-től lépnek életbe, mert a törvény értelmében a módosításokról a hatályba lépést megelőzően legalább két évvel értesíteni kell a felvételizőket - írja az mno.hu. Részletek

ITT

és a Magyar Nemzet keddi számában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.