Gazdaság

Szegedi nagyberuházások: a város kompenzálja a vállalkozásokat

Szegedi nagyberuházások: a város kompenzálja a vállalkozásokat

2009. november 28., szombat
Szegedi nagyberuházások: a város kompenzálja a vállalkozásokat

Szeged MJV Közgyűlésének Pénzügyi Bizottsága elfogadott egy határozati javaslatot, melynek célja a városban a nagy beruházások által érintett területeken - az építkezés folyamata miatt - negatívan érintett vállalkozások kompenzációjára vonatkozik – nyilatkozta Virág András, a Pénzügyi Bizottság elnöke.

Az elektromos tömegközlekedés fejlesztése nagyprojekt és a Belváros felújítása projekthez kapcsolódóan a lebonyolítást végző Szeged Pólus Kft.-hez és az Önkormányzathoz számos kereskedői észrevétel érkezett. Ezeket az észrevételeket és a gazdasági válság negatív hatásait figyelembe véve született meg a döntés. A határozat alapján előterjesztés készül, mely a kompenzációban érintett területeket, a kompenzáció módját és mértékét fogja meghatározni. Az Önkormányzat a korábbi időszakban már alkalmazta azt a módszert, hogy az érintettek közül azok, akik ún. IKV-s bérleményben működtek, bérletidíj-kedvezményben részesültek. Ez a megoldás egészülhet ki más lehetőséggel. A kompenzálás alapja az objektíve mérhető elmaradt haszon lehet. Az Önkormányzat idén már alkalmazott egy - a gazdasági válság ellensúlyozására szolgáló – kompenzációs eszközt. Ezt a helyi kis- és közepes vállalkozások vehették igénybe. Az eredetileg 50 millió forinttal meghatározott keretből eddig közel 40 vállalkozás részesült foglalkoztatást segítő támogatásban, mellyel közel 200 munkahely megtartását segítik elő. A Pénzügyi Bizottság várhatóan decemberi ülésén tárgyalja meg az előterjesztést, melyet a Polgármesteri Hivatal készít, és a Bizottság felkérése alapján a Pénzügyi Bizottság elnöke koordinál - tájékoztat a sajtóközlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.