Sport

Labdarúgás: Jászberényben döntőznek a SZVSE-sek

Labdarúgás: Jászberényben döntőznek a SZVSE-sek

2009. november 18., szerda
Labdarúgás: Jászberényben döntőznek a SZVSE-sek

A Szegedi VSE U15-ös gárdája csütörtökön a kisrégiós fináléban lép pályára a NIKE Premier Kupában, miután a Tisza-parti legények az első helyen végeztek az algyői megyei döntőben.

Toborzó

A Rendőr TE labdarúgó-szakosztálya várja mindazon gyermekek és szülők jelentkezését, akik a labdarúgás iránt érdeklődnek. Az edzések helyszíne: a Hunyadi téri sportpálya (Dózsa-pálya). Érdeklődni lehet Sahin-Tóth Dezső ügyvezetőnél (tel.: 30/985-25-86).

A NIKE cég által támogatott Premier Kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgótorna Csongrád megyei fináléját még szeptember végén nyerte meg a Szegedi Vasutas SE U15-ös csapata, innen kvalifikálták magukat az úgynevezett kisrégiós fináléba. A SZVSE gárdáját 1995-ös és 1996-os születésű labdarúgók alkották, kiegészülve néhány 1997-es focistával. A fiatalok

Hágelmann Endre

,

Kakuszi Gyula

és

Marton Gellért

kezei alatt nevelkedtek, s a csapatot

Sahin-Tóth Dezső

vezette Algyőn. Csütörtökön Jászberényben folytatják a küzdelmet a vasutasok. A SZVSE mint megyei győztes a Keleti régióba kapott besorolást. Ellenfelei Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok bajnokai, a Bőcs, a Szakoly, a Báránd, a Grosics Akadémia Gyula és a házigazda Jászberény lesznek. A torna lebonyolítása a következőképpen néz ki: a csapatokat két hármas csoportba osztják, ahol körmérkőzés lesz 2x20 perces meccsekkel. A két csoportelső a másik csoport másodikjával még egy összecsapáson méri össze tudását, az itteni két nyertes jut a Keleti régió nagydöntőjébe a hat kiemelt gárda mellé. A szegedi csapat vezetője, Sahin-Tóth Dezső és edzőjük, Hágelmann Endre abban bízik, hogy a korosztályában legtehetségesebbnek tartott garnitúra fegyelmezett, sportszerű, kulturált viselkedéssel és a pályán tudása legjavát nyújtva bizonyítja majd, nem tűntek el a tehetséges labdarúgók Szegedről! A SZVSE kerete így néz ki: Mészáros László, Ibis Dursun (kapusok); Kertész Gábor, Környei Bence (csapakapitány), Vincze Bogdán, Faragó Norbert, Bécsi Botond, Kakuszi Ádám, Kis Levente (védők), Kalmár Zsolt, Füvesi Bence, Szántó Dániel, Rádai Csaba, Purosz Leonidasz (középpályások), Horváth Csaba, Rózsa Dániel, Sipos Ákos, Németh Róbert, Faragó Dávid (csatárok). Edzők: Hágelmann Endre, Kakuszi Gyula, Marton Gellért. A Premier Kupát hazánkban tizennegyedik alkalommal rendezik meg. A tornarendszert a teljes országra kiterjesztve bonyolítják le a tehetséges gyermekek felkutatása és versenyeztetése céljából. Minden megyében egy megyei döntőt tartottak hat csapat részvételével, amelyek közül egy jutott tovább a kisrégiós (hatmegyés) döntőkbe. Innen a későbbiekben az országos fináléba, majd a nemzetközi porondra vezet az út. A SZVSE-s fiatalok szerepléséről természetesen beszámolunk majd portálunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.