Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: Az óév szuperrangadója + HANG

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/csgat.jpg

Megjelent:

A Pick Szeged kézilabdacsapata vasárnap 12.15-től rangadót játszik az MKB Veszprémmel az újszegedi sportcsarnokban. A vendég együttes még nem veszetett pontot, míg a Pick egyszer kikapott. Dragan Djukics, a Pick Szeged vezetőedzője azt mondta, akkor lesz sanszuk, ha kitűnően védekeznek. A mérkőzés eredményének alakulását online közvetítésünkben kísérhetik figyelemmel.

Az óév utolsó nagy mérkőzését szurkolhatja végig a szegedi közönség vasárnap negyed egytől a városi sportcsarnokban. A rangadók rangadója következik, a Pick Szeged ellenfele ki lenne más, mint az MKB Veszprém. A két tábor szurkolói a különböző fórumokon már heccelik egymást, ami azt jelenti, egyik fél számára sem érdektelen a mérkőzés. Nemcsak szurkolói szinten nagy a várakozás, minden bizonnyal telt ház lesz az újszegedi sportcsarnokban, hanem a szakvezetés is külön figyelmet szentel az ősi ellenfelek összecsapásának.
A két együttes azonos pontszámmal áll a tabellán, de a Veszprém egy találkozóval kevesebbet játszott. A Mocsai-csapat még nem vesztett pontot az idén, míg a Pick Szeged kikapott Kecskeméten. Dragan Djukics együttese most behozhatja a hátrányt, de ehhez nyernie kell, ami Európa egyik legjobb csapata ellene nagyon nehéz lesz.
„A Dunaferr ellen elégedett voltam a csapat egységgel. Tudtuk, mit kell tenni hátrányban, és mi kell ahhoz, hogy az előnyt megtartsuk” – emelte ki a hétközi győztes, idegenbeli meccs pozitívumát a szerb vezetőedző. A Dunferr elleni találkozó újabb önbizalmat adott a csapatnak, a játékosok teljesen új munkába fogtak az elmúlt egy hónapban. Már a Montpellier elleni Bajnokok Ligája találkozón is látszott, hogy a Pick Szeged játékosai ismét akarnak kézilabdázni, kedvvel léptek pályára. Jó meccset játszottak a franciák és a Dunaferr ellen is.
„Jó kis hajtós meccs vár ránk a Veszprém ellen. Nem tudni, hogy sérültjeink és betegeink felépülnek-e. Nagyon nehéz hatvan perc lesz” – mondta a pénteki edzés után Vadkerti Attila. Hozzátette: sérülése után nagyon nehezen tud játékba lendülni, mert vagy nagyon kevés, vagy nagyon sok időt tölthet a pályán.
A játékosok egy hónapja csak a védekezést gyakorolják. Minden edzés, elbeszélgetés erről szól. Dragan Djukics a három-kettő-egyes alakzatot favorizálja, ezt sulykolja nap mint nap a tréningeken.
„Gyakorlunk teljes odaadással, de a betegségeket és a sérüléseket nem tudjuk megakadályozni. Fél védelmünk kidőlt a sorból. Egy játékost is megérez a csapat, nemhogy hármat” – utalt az edző Katzirz és Zvizej betegségére, valamint Kos arccsonttörésére. A Pick Szeged vezetőedzője ennek ellenére azt mondta: a Veszprém ellen csak a tökéletes védekezés vezethet sikerre.
„Kiválóan védekezik a Veszprém, ráadásul kapusuk, Perics világklasszis. Az erőnkkel csak úgy tudunk spórolni, ha könnyű gólokat szerzünk. Ennek alapja a jó védekezés” – jelentette ki Dragan Djukics. Mindehhez kiváló kapusteljesítmény szükséges. Az elmúlt időszakban Liszkai és Marjanac is egyre jobb formát mutatott, mindkét kapus felváltva védett a mérkőzéseken. Egyelőre nem tudni, hogy ki kezd a Veszprém ellen.
„Nem tudom, mit forgat a fejében a vezetőedző. Egyelőre teljes erőbedobással készülünk. Sokan azt mondják, nekem némi előnyöm van, mert ismerem a veszprémi támadókat. Hozzáteszem: legalább úgy ismernek ők is. Talán akkor lehet előnyöm, ha jól működik előttem a védőfal” – magyarázta Liszkai Szilveszter, aki a nyáron érkezett Veszprémből Szegedre.
A Pick Szeged háza táján az esélyeket senki sem jósolja, azt hangoztatják, játszunk egy jó meccset, amiből minden kisülhet.

liszkai
Hallgassák meg a Pick Szeged kapusával, Liszkai Szilveszterrel készült beszélgetésünket!

szaboistvan_thumbSzabó István, a Pick Szeged orvosa kizártnak tartja, hogy Katzirz Dávid pályára lép vasárnap.

A bajnokság állása

1.Veszprém1010373-25220
2.Pick Szeged11101375-31120
3.Tatran Presov10712314-28615
4.Dunaferr11713316-29715
5.Tatabánya1275336-32414
6.Csurgó11515307-31911
7.Kecskemét12435308-32211
8.Mezőkövesd12516314-34211
9.PLER10316271-2667
10.FTC12318316-3387
11.Balatonfüred11227271-3066
12.Gyöngyös10127257-3234
13.Debrecen121110317-3893

Kommentek

Hírzóna

Kopasz Bálint és Lucz Dóra döntős, újabb négy kvótaszerzési esély elszállt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/csgat.jpg

Megjelent:

Szerző:

A pénteki versenynap programja öt olimpiai szám középfutamaival zárult a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, a magyar egységek közül kettőnek – a kajakos Kopasz Bálintnak és Lucz Dórának – sikerült beverekednie magát a szombati döntőbe. Férfi K-1 200 és C-2 1000 méteren, valamint női C-1 200 méteren a hazaiak ezen a vb-n nem szereznek tokiói […]

Tovább olvasom

Sport

Sportmenü: szegedi rangadót rendeznek a Megye I-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/csgat.jpg

Megjelent:

Egy helyen a hétvége szegedi érdekeltségű futballeseményei.

Tovább olvasom

Sport

Három magyar érem pénteken: világbajnok a Hagymási, Medveczky páros!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/csgat.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Lucz, Kiss, valamint a Hajdu, Fekete duó nyert még érmet.

Tovább olvasom

Aktuál