Sport

Szeged készen áll az egyetemi evezős-vb-re

Szeged készen áll az egyetemi evezős-vb-re

2009. október 1., csütörtök
Szeged készen áll az egyetemi evezős-vb-re

Húsz-huszonkét ország mintegy 3-400 versenyzőjét várják jövő augusztusban Szegedre, a 11. egyetemi és főiskolai evezős-világbajnokságra - tájékoztatott csütörtökön a szervezőbizottság.

A 2010-es egyetemi-főiskolai evezős-világbajnokság szervezői, a Magyar Evezős Szövetség, a Szegedi Tudományegyetem, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és Szeged város képviselői csütörtökön bejárták a Maty-éri olimpiai vízicentrumot, valamint megtekintették a szállást adó kollégiumokat, felmérték a körülményeket és megbeszélést tartottak a további a teendőkről. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartott sajtótájékoztatón

Badó Attila,

az SZTE rektorhelyettese, a szervezőbizottság elnöke köszönetet mondott a különböző szervezeteknek a szervezőmunkában való részvételért, egyben reményét fejezte ki, hogy a viadal hasonlóan sikeres lesz, mint a 2006-ban, szintén Szegeden rendezett egyetemi-főiskolai fallabda-világbajnokság. Annak tapasztalatait mindenképpen hasznosítják az előkészületeknél - árulta el.

Szentgyörgyi Pál,

a sportért is felelős szegedi alpolgármester bejelentette: az önkormányzat anyagilag és munkájával is segíti majd a rendezvényt.

Ott Zsuzsanna,

a Magyar Evezős Szövetség főtitkára úgy fogalmazott: a Maty-éri központ fejlesztése, a nyolc pályásra történő bővítés nagyban hozzájárult hazánk sikeres pályázatához. Szegeden a szövetség tervei szerint további rangos világversenyeket, világkupát és Európa-bajnokságot is lebonyolítanak majd az egyetemi vb után. A helyszínt jövő év májusának első hétvégéjén tesztelik majd versenykörülmények között.

Hédi Csaba

, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára büszkén emelte ki: Magyarország 1990 óta immár a kilencedik egyetemi-főiskolai vb házigazdája lehet. Szeged készen áll, a pálya tökéletes, akár jöhetnének is a versenyzők - fogalmazott. Hozzáfűzte: a jelentkezők pontos létszáma csak jövő május-júniusra válik biztossá, de húsz-huszonkét országból mintegy 300-400 evezőst várnak a világbajnokságra.

Horváth András

, a Maty-éri központ vezetője megerősítette: az evezőspálya nagyszerű állapotban van, az új makói fejlesztésű mólok tökéletesen beváltak. Az egyetemi és főiskolai evezős-vb-t 2010. augusztus 13-15. között rendezik a csongrádi megyeszékhelyen. A viadal összköltségét 60 millió forint körülire tervezik.

MOL Kajak-Kenu Világkupa 2009 - Dobogó

in

Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.