Közélet

Párttá szerveződött a Civil Mozgalom

Párttá szerveződött a Civil Mozgalom

2009. október 14., szerda
Párttá szerveződött a Civil Mozgalom

Seres Mária és csapata a választásokra készül

Seres Mária és az általa életre hívott Civil Mozgalom már javában gyűjti az újabb aláírásokat egy népszavazási kezdeményezéshez, miközben a szervezet vezetője egy még nagyobb vállalkozás keretében járja az országot, toborozza híveit: a mozgalom képviselőket indít az országos és az önkormányzati választásokon 2010-ben.

Civil Mozgalmas aktivisták járják az ország településeit, hogy aláírást gyűjtsenek azért, hogy a választópolgár szavazhasson arról, hogy a magyarországi pártok ne részesüljenek állami támogatásban. Mindeközben a képviselők költségtérítése miatt gyűjtött több mint 600 ezer aláírás arra sarkallta

Seres Máriát

, hogy megalapítsa a Civil Mozgalmat, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megtisztítsák a közéletet a politika mutyiktól, a korrupciótól. A Civil Mozgalom nemrég járt Szegeden, portálunk munkatársa egy munkaebéden találkozott Seres Máriával és szerveződő kampánycsapatával. A SZEGEDma.hu felhívta telefonon a választások miatt párttá alakult civil szervezet vezetőjét, hogy válaszoljon néhány fontos kérdésre.

– Hány körzetben van már képviselőjelölt?

Nagyjából már 70 képviselőjelöltünk van, akik egy elég szigorú kritériumrendszer alapján választódnak ki, de folyamatosan jelentkeznek újak is, meglepően nagy arányban magasan kvalifikált, saját szakterületén tekintélynek örvendő aspiránsok.

– Az országos választásokon mi a cél?

Erős civil kontroll és a mérleg nyelve szerepkör.

– A megyénkben és Szegeden milyen erőt képviselnek?

Csongrád megye, meg maga Szeged is, egyik, ha csak nem az egyik legaktívabb tagsággal bíró terület. Jelöltjeink bemutatkozására szívesen látjuk a sajtó képviselőit is, ez várhatóan az őszi szünet utáni héten megtörténhet.

– Ki a támogatója a mozgalomnak?

alairas3

A mozgalmat a tagsága és szimpatizánsai „tartják el.” Az emberek különösebb sulykolás nélkül belátták, hogy pénz nélkül nem jutunk A-ból még a B-be sem... Sokan vannak, akik hisznek a politikai élet megújulásában, és minket látnak alkalmasnak erre a feladatra. Ennél nagyobb (morális) támogatás nem is kell.

– Mikor kezdődik a kampány?

Elkezdődött! A Civil Mozgalom

ha úgy tetszik

coming out-ja, már megvolt. Minket a pártok csökönyössége és ignoranciája hozott létre. Tudjuk, tapasztaljuk, hogy az utcáról nem lehet megváltoztatni az ország sorsát, ha ehhez az kell, hogy bejussunk a parlamentbe, akkor eleget teszünk ennek a társadalmi igénynek.

– Van-e konkrét program, és mi az? Többen felvetik, hogy nem elég a megtisztulásról beszélni, az országot kormányozni is kell...

Programunkat nem egy szűk kivételes elit írja, hanem programalkotó mindenki, aki bennünket támogat, velünk szimpatizál. Nálunk minden javaslat táptalajra talál, és növekszik egységes komoly alternatívát kínáló irányvonallá. Cseppet sem mellesleg, mindegyik parlamenti párt húsz éve a megtisztulásról beszél, és látjuk, mekkora a tisztaság. Míg a palettán lévők programjai eszközök a tömegek urnához rángatására és nem végrehajtani kívánt célok, addig nehéz eredményes/tisztességes kormányzásról beszélni. Seres Mária országjáró körútjának keretében csütörtökön 12.30-kor Szegedre látogat, és a Kálvária téren találkozik a Civil Mozgalom Csongrád megyei hálózatának aktivistáival és a szimpatizánsokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.