Bulvár

Makói hármasgyilkosság - Életfogytiglanra ítélték a vádlottat

Makói hármasgyilkosság - Életfogytiglanra ítélték a vádlottat

2009. október 6., kedd
Makói hármasgyilkosság - Életfogytiglanra ítélték a vádlottat

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a vádlottat a makói hármasgyilkosság ügyében kedden az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság.

A

Joó Attila

vezette büntetőtanács döntése alapján a vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már többször büntetett férfi a legkorábban harminc év elteltével bocsátható feltételesen szabadlábra. A 27 éves makói

Perecz Józsefet

bűnsegédként különös kegyetlenséggel, előre kitervelten, több emberen, aljas indokból elkövetett emberölés, aljas indokból elkövetett emberölés, kifosztás és jármű önkényes elvételének bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. Az ítélet indoklása során a bíró elmondta, hogy több tanú is azt vallotta: a vádlottnak a barátja - az egyik későbbi áldozat - több millió forintot ajánlott azért, hogy segítsen neki korábbi barátnőjének megölésében. A két férfi előre készült a bűncselekmény elkövetésére, váltóruhát és kést vettek magukhoz, mielőtt a 21 éves lány házához mentek. Azt, hogy a házban pontosan mi történt, utólag nehéz rekonstruálni - fogalmazott a bíró. Az azonban biztos, hogy elsőként a lány, majd 78 esztendős nagymamája, végül pedig a vádlott barátja halt meg. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján az is biztos, hogy a fiatal férfit a vádlott ölte meg, ennek feltehetően az lehetett az oka, hogy a két nő halálát követően a későbbi áldozat elmondta, nem tudja kifizetni a gyilkosságban való közreműködésért ígért összeget. Azon a késen, mellyel az idős nőt megölték, a férfi áldozat DNS-ét találták meg, így ebben a gyilkosságban tevőlegesen részt kellett vennie. A helyszínen rögzített nyomok azt is mutatják, hogy a férfi áldozat bántalmazta korábbi barátnőjét is. A bíróság által megállapított tényállás szerint a két nővel a férfi áldozat végzett. Azt nem lehetett minden kétséget kizárólag bizonyítani, hogy a két nő megölésében a vádlott részt vett. A bűncselekményt követően a vádlott bezárta a lakást, majd a férfi gépkocsijával elhajtott. A járművet Perecz József Hódmezővásárhelyen hátrahagyta, előbb azonban magához vette a kocsiból a férfi 50 ezer forintját és kisebb értékű műszaki eszközeit. Autóbusszal Szegedre, a testvéréhez utazott, majd elment szórakozni. A férfit másnap délután egy vendéglátóhelyen fogták el a rendőrök. Az ítélet ellen az ügyészség, a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.