Közélet

A PESA szállítja az új villamosokat Szegednek - Panorámaképpel

A PESA szállítja az új villamosokat Szegednek - Panorámaképpel

2009. október 22., csütörtök
A PESA szállítja az új villamosokat Szegednek - Panorámaképpel
Aláírta a szerződést a szegedi önkormányzat új villamosok szállítására a lengyel PESA Bydgoszcz SA céggel. A 9 darabos flotta prototípusa 24, az utolsó darabja 32 hónapon belül érkezik Szegedre. Vételáruk összesen 16 millió euró - tájékoztat a Szeged Pólus Kft. sajtóközleménye.

Aláírta az új szegedi villamosok beszállítására vonatkozó szerződést

Tomasz Zaboklicki

a lengyel Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA cég elnöke és

Botka László

Szeged Megyei Jogú Város polgármestere. A 9 új jármű vételára összesen 16 millió euró (4,5 milliárd forint). A lengyel gyártó a prototípus szállítását 24, az összes jármű leszállítását pedig 32 hónapra vállalta. A villamosbeszerzés a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. A PESA Szegednek rendkívül kedvező ajánlatot adott, mivel a cég az első nemzetközi kitörési lehetőségének tekinti ezt a szállítást. A PESA 2006-ban jelent meg villamosaival, nagy megrendelés-állományra tett szert Lengyelországban, eddig kb. 40 villamost szállított, és jelenleg több mint 200 járműre van megrendelése. Az eddigieken kívül sikeresen szállított felújított metró kocsikat, dízel és elektromos vasúti motorkocsikat, nemcsak lengyel, de olasz közlekedési társaságok számára is. A villamosokat speciálisan Szeged igényeinek megfelelően alakítják ki. A 9 db új, 120Na típusú jármű 100 százalékban alacsonypadlós, 30,1 m hosszú lesz és 5 részből áll. A villamosok 3 forgóvázzal, 6 oldalajtóval és egy vezetőfülkével rendelkeznek, 210 utas befogadására alkalmasak 42 ülőhellyel. A legkorszerűbb gyártási technológiával készülnek, légkondicionáló és utastájékoztató rendszer is szolgálja majd az utasok kényelmét. Bővebb információ és térkép elérhető a

www.ujpalyan.hu

oldalon.


Villamos közlekedési projekt - Régi villamosok

in

Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.