Közélet

"Szerbia még nem kész az elhatárolódásra a soviniszta erőktől"

"Szerbia még nem kész az elhatárolódásra a soviniszta erőktől"

2009. szeptember 21., hétfő
"Szerbia még nem kész az elhatárolódásra a soviniszta erőktől"

Ivica Dačić szerb belügyminiszter közölte, hogy a Meleg Büszkeség Menete „elhalasztásával” meggátolták vérontást a főváros utcáin — írja a Vajdaság Ma hírportál.

A rendőrség ugyanis tudomást szerzett róla, hogy a felvonulás ellenzői heves támadásra készülnek a felvonulók és a rendőrök ellen. Egy felvonulóra legalább tíz támadó jutott volna, mondta a Beta szerint. A szerbiai Emberi Jogok Helsinki Bizottság szerint a vasárnapra tervezett melegfelvonulás lemondása azt mutatja, hogy Szerbia még nem kész az elhatárolódásra a soviniszta erőktől. A bizottság bírálta az állami vezetőket, a biztonsági szolgálatot, a rendőrséget, az igazságügyet és a médiumokat is a polgárok ijesztgetése és a felvonulás nyílt szabotálása miatt. A felvonulást mint ismeretes egy nappal megtartása előtt gyakorlatilag betiltották azzal, hogy a rendőrség nem vállalta a felelősséget a részvevők biztonságáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.