/

IDEA 2009 kiállítás és vásár Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkerülhetetlen az innováció és a nyitottság…

no images were found

Feltalálók mutatkoznak be határon innen és túlról az IDEA 2009 Ötlet-Újdonság-Találmány Nemzetközi Kiállítás és Vásár rendezvényén, a Makói Oktatási Központban. A Csongrád Megyei Önkormányzat által fenntartott intézmény és az Ötlet Club 13 Egyesület közös szervezésében megvalósuló tárlaton látható például zöld sör, elektromos görkorcsolya, vízmágnesező készülék – összesen több mint 70 magyar, horvát, szlovén és szerb találmány. A kiállítás és vásár szeptember 6-ig tart.

A magyar kreativitás újabb szép példáira lehetünk büszkék. A telefon, az autó, az itt látható Ford T-modell, az üvegbeton után itt vannak a megvalósult új gondolatok. Kívánom, hogy közülük minél több induljon el világhódító útjára. – ezekkel a szavakkal köszöntötte a kiállítókat és a vendégeket az esemény fővédnöke, Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.

Az innováció és a nyitottság elkerülhetetlen eleme egy oktatási intézmény életének, ezért is adnak otthont az Erdei Ferenc Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola tornatermében szeptember 6-ig az IDEA 2009 rendezvényének. A megnyitón részt vett az üvegbeton feltalálója, Losonczi Áron is, aki első elismerését az Ötlet Club 13 Egyesülettől kapta. Találmányát bemutató előadásában elmondta, az ötletet, hogy a két ellentétes tulajdonságú anyagot „ötvözze” egy temesvári szobrász alkotása adta neki. A megnyitón beindították az iskola tulajdonában lévő közel 100 éves Ford T-modellt is.

A KERI tornatermében szeptember 6-ig (szombaton 10-17, vasárnap 10-14 óráig) olyan különlegességeket lehet megcsodálni, mint zöld-sör, az elektromos görkorcsolya, a szüretelő olló, a húsaprító- és, a vízmágnesező készülék, az ültetőkapa, a borkínáló, a gyümölcsfőző gép, vagy a tölcséres szélturbina.

Előző sztori

Először járt székelyföldi delegáció Mihalik Kálmán sírjánál

Következő sztori

Bencés szakképző iskola indul Szegeden