Gazdaság

8 hónapot csúszik az M43-as első szakasza

8 hónapot csúszik az M43-as első szakasza

2009. szeptember 16., szerda
8 hónapot csúszik az M43-as első szakasza

Határidő-módosítási kérelmet nyújtott be szerdán az M43 SZEGED–MAKÓ Konzorciumot vezető Swietelsky Baugesellaschaft m.b.H. a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-nek az első 6,7 kilométeres szakaszra - közölte a NIF Zrt. az MTI-vel.

A beruházó NIF Zrt. megindította annak vizsgálatát, hogy megalapozott-e a kivitelező kérése. A kivitelező konzorcium 2010. július 30-i átadási határnappal kérte a szerződés módosítását azzal az indokkal, hogy az épülő M43 autópálya Szeged térségében lévő első szakaszán nem tudja határidőre - 2009. november 30-ra - befejezni a munkálatokat. A NIF Zrt. arra keresi a választ, hogy kinek az érdekkörében következett be a határidő-módosítás. Amennyiben a kivitelező érdek – felelősségi – körét érinti, akkor kötbérfizetésre kötelezi a konzorciumot. A NIF Zrt. vizsgálja annak lehetőségét, hogy az így befolyt kötbér összegével hogyan tudja Szeged város közlekedésfejlesztését támogatni, így kárpótolva a helyi lakosokat. A beruházó azt is tanulmányozza, hogy milyen műszaki megoldással valósítható meg a szakaszos átadás. A Szegedet elkerülő M43 teljes hossza 31,6 kilométer autópálya és 7 kilométer főút. A teljes átadás határideje változatlanul 2010. augusztus 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.