Sport

Volán-vereség a Battonyától: ennél több kell!

Volán-vereség a Battonyától: ennél több kell!

2009. augusztus 5., szerda
Volán-vereség a Battonyától: ennél több kell!
A mérkőzés nagy részében sajnos csapnivalóan játszott a Tisza Volán SC Szeged az ugyancsak az NB III Alföld csoportba besorolt Battonya ellen, így a vendégek teljesen megérdemelten távoztak győztesen a Felső Tisza parti stadionból. Ha valami pozitívat szeretne a tudósító írni a Tisza Volán SC Szeged és a Battonyai TK szerdai edzőmeccséről, akkor mindenképpen a látogatók futballját kell kiemelnie. A Békés megyei I. osztály küzdelmeit tavaly hatalmas fölénnyel megnyerő alakulat nem túlságosan bonyolult, de kemény, határozott és gyors játéka bizony nem ízlett a szegedieknek. A Volán a találkozó nagy részében nem találta tudta megtalálni a Battonya tizenhatosa felé vezető utat. A több meghatározó emberét (Mórocz, Dargó, Búzási, Kazi, Szabó T.) ilyen vagy olyan okból nélkülöző kék-feketéknél egy új arcot fedezhettek föl a nézők: a 19 esztendős Pénzváltó Bence Kecskemétről érkezett egy évre kölcsönbe, eddig a KTE NB III-as csapatában szerepelt, most a szegedi egyetemre nyert felvételt. Pénzváltó a hátsó alakzatban mozog otthonosan, szerdán a meccs második félidejében a Volán-védelem jobb oldalán szerepeltette Buchholcz Gábor vezetőedző. De térjünk még vissza az első játékrészre: a hazai gárda jóval többet birtokolta a labdát, de a behúzódó, kontrákra aspiráló Battonya ellen semmit sem ért a mezőnyfölény. A lassú, körülményes adogatással jobbára csak a felezővonalig jutottak el a szegediek, ott a letámadó vendégek zavart tudtak okozni, így rengeteg átadási hiba csúszott a Volán játékába. A 20. percben Vida Gergely szórta el a játékszert, amit meg is bosszultak a békésiek: egy burleszkfilmbe illő jelentet követően szereztek vezetést, csatáruk jobbra-balra fektette az egész hazai védelmet, majd az üres kapuba emelt (0-1). Buchholcz Gábor csapata az első félidőben gyakorlatilag nem veszélyeztetett, csupán Végh Ariel két szabadrúgását jegyezhettük föl, de ezek sem izzasztották meg az ellenfél portását. Fordulást követően az 52. percben egy újabb védelmi bakiból megduplázta előnyét az NB III Alföld csoport újonca (0-2). Ezt követően némiképp feljavult a szegediek játéka, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy Beretka Péter visszalépett a középpályára, s átvette a szervezést. Pálfi Árpád és Garamvölgyi Bence is agilisan küzdöttek, s Pénzváltó is igyekezett segíteni a támadásokat. Pálfi, majd Baji Renátó szépíthetett volna, de ziccert hibáztak, ám Udvari Szabolcs a 65. percben már gólra váltotta a Végh buktatásáért megítélt büntetőt (1-2). Egyenlíteni azonban nem sikerült, hiszen hat perccel később egy mintaszerű akcióból újabb találatot értek el a vendégek (1-3), így Baji Renátó fejesgólja a 88. percben már csak szépségtapasz lehetett.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged – Battonyai TK 2-3 (0-1). Szeged, 50 néző. Szeged: Dongó – Mészáros (Pénzváltó), Vida (Udvari), Grünwald (Boldizsár), Garamvölgyi (Barna D.) – Szilágyi, Szabó A. (Baji R.), Huszárik (Szlobodnyik) – Pálfi, Beretka (Orosz), Végh A. (Bárdosi). Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Battonya: Schwarcz – Fekete, Roczkó, Pataki, Kovács Z., Gradinariu, Nagy A., Karászi, Ács, Werle, Bozsár. Csere: Süli, Krébesz. Vezetőedző: Márkos Árpád. Gólszerzők: Udvari (11-esből), Baji R., illetve Karászi 2, Werle. Buchholcz Gábor: "Nagyon elégedetlen vagyok a csapat hozzáállásával, Pálfi Árpád és Garamvölgyi Bence kivételével mindenkinek tükörbe kellene néznie. Amit ma a pályán nyújtottak, az nagyon kevés. Nem tartották be a taktikai utasításokat, pedig ezerszer elmondtam az öltözőben, kinek mi a feladata. Ráadásul megijedtünk a Battonya agresszív futballjától. Tudomásul kell vennünk, hogy felnőttbajnokságban szereplünk, ahol férfiak küzdenek. Ezen a napon nem voltunk férfiak a pályán."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.