Kosárlabda: Molnár Miklós hazatért Szegedre

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat év után visszatért nevelőegyesületébe Molnár Miklós, és a következő szezonban a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák csapatát erősíti – derült ki vasárnap. Kovács Attila ugyanakkor távozik a Tisza partjáról, s Jászberényben folytatja pályafutását.

Gémes Levente megszerzése után újabb A csoportos rutinnal rendelkező, ráadásul szegedi kötődésű kosarast igazolt az NB I/B csoportjában komoly terveket szövögető Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata: visszaigazolta saját nevelésű játékosát, Molnár Miklóst, aki a Szedeák 2003-as összeroppanása után távozott a csongrádi megyeszékhelyről.
Molnár Miklós szeptemberben lesz 24 esztendős, 193 centiméter magas, s az 1-estől a 4-es posztig mindenütt otthonosan mozog. Komoly A csoportos tapasztalattal bír, hiszen miután elment a szegedi klubtól, s egy évet lehúzott a B csoportos Hódmezővásárhelyben, az elmúlt öt szezonban élvonalbeli együttesekben szerepelt: egy évet a Pécsben, két szezont Debrecenben, majd szintén kettőt Dombóváron. Képességeit és tehetségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 2006/2007-es alapszakaszban a megfiatalított Vadkakasok színeiben az Albacomp ellen 17, a Falco ellen 16, az Atomerőmű ellen 15 pontot szórt. Az utóbbi két évben az NB I egyik meghatározó gárdájánál, a légiósokkal teletűzdelt Dombóvárnál igyekezett kivívni helyét a pályán, ez az első esztendőben járt nagyobb sikerrel.
„Molnár Miklós kiváló mentalitása és szedeákos kötődése miatt meghatározó ember lehet a jövő évi csapatunkban, arról nem is beszélve, hogy igazán univerzális játékosról van szó, akit az 1-estől a 4-es posztig bárhol bevethetek a B csoportban. Nem volt egyszerű visszaigazolni, de szerencsére sikerrel jártunk, s biztos vagyok benne, hogy komoly hasznunkra lesz az ő jelenléte és játéka” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Bonifert Domonkos vezetőedző.
Eddig a jó hír, s most következzék a rossz: a gárda egyik legnagyobb erőssége, Kovács Attila a következő szezontól a szintén B csoportos Jászberény mezét ölti magára – teszi ezt annak ellenére, hogy korábban már elígérkezett Szegedre. „Kovács Attila nem volt korrekt, hiszen bár folyamatosan a profi gondolkodását hangoztatta, s a klubunk állást, lakást intézett neki, szóbeli megegyezésünk után mégis távozott. Amellett, hogy sok sikert kívántam és kívánok neki, úgy gondolom, rosszul döntött azzal, hogy a könnyebb ellenállás felé ment. A keményebb munka, a valóban profi gondolkodás, az A csoportos célok helyett a könnyebbséget és az ezzel egyelőre együtt járó magasabb fizetést választotta” – így Bonifert.
Kovács pontjai ugyan hiányozni fognak (tavaly az alapszakaszban 22.4 pontos átlagot teljesített, s valamennyi találkozón kezdőként szerepelt), ám a vezetőedző úgy véli: Gémes Levente és Molnár Miklós érkezésével erősödött a Szeged.
Mint megtudtuk, előfordulhat még változás a keretben, hiszen a bajnokság csak másfél hónap múlva kezdődik. Elképzelhető, hogy lesznek távozók, de az érkezési oldalon is szerepelhetnek majd nevek, különösen arra való tekintettel, hogy több tehetséges kosaras is felvételizett a Szegedi Tudományegyetemre. A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák a mai napon kezdi meg a felkészülést az új idényre.

Default thumbnail
Előző sztori

Mágnás Miskával és O.T.H.E.L.L.O.-val búcsúzott a várjátékok

Default thumbnail
Következő sztori

Zarándoklat búcsúért Alsóvárosra

Legutóbbi hasonló cikkek