Este nyolc órakor hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási ponthatárokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma este nyolc órakor válnak nyilvánossá az idei felsőoktatási felvételi ponthatárok a www.felvi.hu portálon, ezzel mintegy 127.500 ezer felvételiző sorsa dől el.

Az érdeklődők a fővárosban, a Millenáris Parkban kivetítőkön is figyelemmel kísérhetik a ponthatárokat a Pont Ott Partin. A rendezvényre kilátogat Hiller István szakminiszter is.
A helyszínen könnyűzenei programok is várják a fiatalokat, és fórumbeszélgetést tartanak többi között a ponthatárok alakulásáról, az ösztöndíj-lehetőségekről, hallgatói juttatásokról, a diplomák piacképességéről.
Azok a jelentkezők, akik a jelentkezési lapjukon megadták mobiltelefonszámukat és hozzájárultak, a ponthatárok nyilvánossá válásakor sms-ben is értesítést kapnak.
A felsőoktatási jelentkezések alapján arra lehet számítani, hogy a hagyományosan kedvelt szakokon és intézményekben idén is magasak lesznek a ponthatárok. Az idén felvételizők optimisták: egy most nyilvánosságra hozott felmérés szerint 73 százalékuk hisz abban, hogy az érettségi évében felveszik, és további 20 százalékuk gondolja, hogy a legkésőbb a következő évben bekerül a felsőoktatásba.
Az idén 127.500 diák jelentkezett egyetemekre és főiskolákra, mintegy 27 ezerrel több, mint tavaly. Alapképzésre 90.600-an, egységes osztatlan képzésre 10.200-an, felsőfokú szakképzésre 6.500-an nyújtottak be kérelmet. Mesterképzésre első helyen 17 ezren jelentkeztek.
A diákok összesen 285 ezer jelentkezést adtak be a következő tanévre. A többletből mintegy 12 ezer a nyelvi előkészítő évfolyamon most végző diák, s mintegy 11 ezer a mesterképzés bővülése miatti növekedés. Idén a jelentkezések alapján a legnépszerűbb alapszak a turizmus-vendéglátás, intézménye pedig az ELTE, amelyet a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem követ.

Default thumbnail
Előző sztori

Ha nyár, akkor ismét Ágota-tábor

Default thumbnail
Következő sztori

Hőségriadó: Csütörtökön fenyeget a 40 fok

Legutóbbi hasonló cikkek