Közélet

MKP: Primitív trükkök Slotáéktól

MKP: Primitív trükkök Slotáéktól

2009. június 1., hétfő
MKP: Primitív trükkök Slotáéktól

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke szerint Orbán Viktor és Csáky Pál nyilatkozatai - amelyek május 23-án Esztergomban hangzottak el -, erősen bűzlenek a neonácizmustól, neofasizmustól, de legalábbis a nagymagyar sovinizmustól. Jan Slota arra figyelmeztetett, ha a Csáky vezette Magyar Koalíció Pártjának (MKP) választói fegyelmezettek lesznek, akkor a párt a jelenleginél több magyar képviselőt küldhet az európai testületbe: katasztrófát jelentene, ha a Szlovákiára eső 13 EP-mandátumból az MKP szerezne meg három-négyet.

A

VajdaságMA

írásában olvasható, hogy a Fidesz elnöke Esztergomban egy, az MKP-vel közösen megtartott választási nagygyűlésen úgy fogalmazott: az európai parlamenti választáson eldől, hogy a Kárpát-medencei magyarságot hányan képviselhetik Brüsszelben.

Robert Fico

szlovák kormányfő korábbi nyilatkozata szerint "abszurd", hogy bárki is valamiféle "fiktív államnak" minősítse a Kárpát-medencét, s ez az álláspont veszélyt jelent Szlovákia számára. A szlovák koalíciós pártok rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek Orbán nyilatkozatai megvitatására.

Slota

megerősítette: pártja támogatja azt a kezdeményezést. "Az SNS már jó egy évtizede arra figyelmezteti a közvéleményt, hogy az MKP és annak elődei a kezdetektől fogva Dél-Szlovákia politikai autonómiáját és népszavazás kiírását akarták Szlovák Köztársaság déli területeinek elszakításáról" - mondta.

Bugár Béla

, az MKP volt elnöke az autonómiát, illetve az ország déli területeinek elszakítását Szlovákiától egyszerű ijesztgetésnek tartja. "Mert az MKP-nak vagy a három elődpártnak ez sosem volt programjában. Az MKP 11 éve létezik, ha valaki azt állítja, hogy ez volt a célja, bizonyítsa be" - reagált Bugár a TASR hírügynökségnek adott nyilatkozatában Slota vádaskodására. "Az MKP nem kíván Slota kijelentéseivel foglalkozni" - közölte a magyar párt szóvivője,

Dunajsky Éva

. A Kárpát-medence földrajzi név használata miatti rendkívüli parlamenti ülés összehívását az MKP primitív trükknek tartja, amelynek legfőbb célja a korrupciós ügyekről való figyelemelterelés - írja a VajdaságMA. A teljes cikk a

VajdaságMA portálon itt

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.