Gazdaság

Adóhatóságok találkozója Szegeden

Adóhatóságok találkozója Szegeden

2009. június 14., vasárnap
Adóhatóságok találkozója Szegeden

APEH-ANAF együttműködés

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatala (APEH), valamint a Román Pénzügyminisztérium Pénzügyigazgatási Nemzeti Ügynöksége (ANAF) felső vezetése a tavalyi évben Szegeden írta alá a két szervezet adóigazgatási területen történő együttműködéséről szóló megállapodást.

Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága, valamint az ANAF Arad Megyei Közpénzügyek Felügyelősége, kapcsolatuk további elmélyítésének igényével 2009. június 11-13-a között Szegeden rendeztek szakmai találkozót. A résztvevők nagy hangsúlyt fektettek a tapasztalatcserére és a legjobb gyakorlatok megismerésének támogatására, a közvetlen információcsere lehetőségének megteremtésére. Ennek érdekében a találkozón nemcsak a hivatalok szervezeti felépítéséről és működéséről tájékozódtak, de megismerhették egymás ellenőrzési és végrehajtási tevékenységét is, különös tekintettel a határon átnyúló ügyletek ellenőrzési tapasztalataira. Az ügyfélkapcsolati területen kiemelt figyelmet fordítottak az elektronikus ügyintézés (elektronikus bevallás, árverés) során szerzett tapasztalatok megbeszélésére is. A két ország adóhatóságának érintett területi szervei megállapodtak abban, hogy a továbbiakban rendszeres időközönként kívánnak találkozni és tapasztalataik, véleményeik kicserélésével segíteni egymás munkáját. Ebbéli szándékukat a média jelenlétében aláírt megállapodásban rögzítették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.