Vízilabda: Maradt esély a LEN-kupa elnyerésére

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyszerűen küzdött Athénban a Szeged Beton vízilabdacsapata, s bár ennek ellenére kétgólos vereséget szenvedett a LEN-kupa-döntő első felvonásán, maradt esélye arra, hogy az április 22-én sorra kerülő visszavágót követően elnyerje a második számú európai sorozat győztesének járó trófeát. A szegediek közül a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás, Weszelovszky László és a kapuvédő Baksa László emelkedett ki.

A második negyedtől kezdve két-három góllal vezettek a hazaiak, Weszelovszky László két másodperccel a vége előtt alakította ki a végeredményt. A Betonnak három találattal kell legyőznie a görögöket Szegeden, hogy történetében először nemzetközi kupát nyerjen. Kiemelendő, hogy Baksa László a Panioniosz egy ötméteresét is hárította.

A férfi vízilabda LEN-kupa-döntő 1. mérkőzésén: Panioniosz Athén (görög) – Szeged Beton 8-6 (2-1, 3-2, 1-1, 2-2). Athén, 2000 néző. Vezette: Stampalija (horvát), Taylan (török)
Panioniosz: Reppasz – Papadogkonasz, Miralisz 1, Tomakosz 3, Mazisz, Kokkinakisz 1, Murikisz, Csere: Camantakisz 1, Liocakisz 1, Berisztianosz, Vlontakisz, 1 Kaposzisz. Vezetőedző: Ludisz Konsztantinosz.
Szeged: Baksa – Weszelovszky 2, Komlósi, Varga T. 4, Milos Korolija, Török B., Vejzagics, Csere: Juhász Zs., Mihajlo Korolija, Lehmann, Varga P. Vezetőedző: Kásás Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 10/2.
Gól – ötméteresből: 1/0, ill 2/2.
Kipontozódott: Mazisz (16. p.).

Előző sztori

Besétált a négy közé a Szeviép-Szeged – galéria!

Következő sztori

Csütörtök: Nagycsütörtök – Stabat mater