Bulvár

Rég nem látott vírusveszély

Rég nem látott vírusveszély

2009. április 26., vasárnap
Rég nem látott vírusveszély

A mexikói sertésinfluenza-járványnak már 80-nál is több halálos áldozata van, és mintegy 1300 embert tartanak megfigyelés alatt. A helyzet súlyosságát jelzi az is, hogy Magyarországon is összeültek a szakemberek; a Pandémia Prevenciós Bizottság (PPB) a legfontosabb védekező lépésekről egyeztet majd - írja az mno.hu.

Az új vírus az emberi, a sertés- és a madárinfluenza-vírus keverék mutánsa. A járványügyi illetékesek szerint napokon belül több száz halálos áldozata lehet a kórnak. A fejlemények miatt lehetséges, hogy négyes fokozatúra emeli a figyelmeztető riasztást az Egészségügyi Világszervezet.

Bujdosó László

elnök nyilatkozata szerint megdöbbentő a járvány ilyen gyors terjedése, amire eddig a 80-as években volt csak példa. A vírusból megpróbálnak mintát szerezni, hogy azt itthoni laboratóriumokban is megvizsgálhassák. Bujdosó szerint valószínűleg jövő héten már elkészülhet a vírus nemzetközi meghatározása, és ennek alapján el lehet készíteni a védőoltást is. A teljes cikk az

mno.hu-n itt olvasható

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.