Bulvár

Malacot is futattak a XVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

Malacot is futattak a XVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

2009. április 27., hétfő
Malacot is futattak a XVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon
allatkiallitas28
Hétvégén tartották a XVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat Hódmezővásárhelyen, mely az el­múlt é­vek so­rán a ma­gyar mező­gaz­da­ság e­gyik leg­na­gyobb je­lentő­ségű szak­ma­i ta­lál­ko­zó­já­vá vált.

Az Al­föl­di Ál­lat­te­nyész­té­si Na­pok Szak­ki­ál­lí­tás és Vá­sár, a­me­lyet a kezdetektől a hód­mező­vá­sár­he­lyi Hód-­Mező­gaz­da Zrt. szer­vezett a Ma­gyar Ál­lat­te­nyésztők Szö­vet­sé­gé­nek támogatásával 2005-től a nö­vény­ter­mesz­té­si á­ga­zat be­mu­ta­tá­sá­val is bő­vült, ezért 2007-től Al­föl­di Ál­lat­te­nyész­té­si és Mező­gaz­da Na­pokra vál­to­ztatták a rendezvény elnevezését. A­ rendezők hangsúlyozzák a ki­ál­lí­tá­sok szak­ma­i­ságát, a nyil­vá­nos bí­rá­la­tok, te­nyész­ál­lat-ár­ve­ré­sek a min­den­ko­ri ha­za­i ál­lo­mány él­vo­na­lá­nak ak­tu­á­lis ké­pét is tük­rö­zik.

Gulyás Márta

, a rendezvény sajtóreferense közölte, az 1994 óta folyamatosan bővülő és fejlődő háromnapos szakmai rendezvényen és vásáron az idén több mint 420 kiállító vett részt. A rendezvény országos tenyészállat-kiállítás, amelyen bemutatkoznak a hazai szarvasmarha, ló, sertés, kecske és juh ellenőrzött és törzstenyészetek. A kiállítók között szerepeltek az állattenyésztési, tartástechnológiai, agrárinformatikai, szaporodásbiológiai, állategészségügyi- gyógyszeripari, takarmányozási és élelmiszeripari termékeket, eszközöket, berendezéseket gyártó és forgalmazó cégek is - tudatta a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.