Közélet

Aggasztja a VMSZ-t a kisebbségellenes hangulat

Aggasztja a VMSZ-t a kisebbségellenes hangulat

2009. április 8., szerda
Aggasztja a VMSZ-t a kisebbségellenes hangulat

A magyar közösség nagy aggodalommal figyeli az utóbbi időszak délvidéki kisebbségellenes támadásait. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) köztársasági képviselője sajnálatosnak tartja, hogy a tartományi ombudsmanon kívül egyetlen állami szerv sem szólalt meg a kisebbségellenes hullám kapcsán - írja a VajdaságMA hírportál.

Pásztor Bálint

a zombori és a temerini magyarverésről, a temerini keresztgyalázásról és a temerini magyarellenes soviniszta falfirkáról - melyekről a SZEGEDma.hu is beszámolt - beszélve úgy fogalmazott, alaposan feltételezhető, hogy a kisebbségellenes támadásokat ezúttal is konkrét politikai jelenségek és politikai hangulat motiválták. A VajdaságMA hírportálnak nyilatkozó politikus szerint a magyar nemzeti közösség nagy aggodalommal figyeli az eseményeket. Felhívta a rendőrség, az ügyészség és a bíróság vezetőit, tegyenek meg mindent a kisebbségellenes támadások megfékezése érdekében. A parlamentben kérdést intézett Snežana Malović igazságügy-miniszterhez, 2004 óta hány kisebbségellenes bűncselekmény esetében született ítélet, és milyen büntetéseket szabott az igazságszolgáltatás.

A teljes cikk a Vajdaság MA internetes oldalon

olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.