Bulvár

Átadták Szeged első legális graffitifalát

Átadták Szeged első legális graffitifalát

2009. március 27., péntek
Átadták Szeged első legális graffitifalát

A Szegedi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési programja keretében pénteken átadták a település első legális graffitifalát, a lakosság szubjektív biztonságérzetét javító kezdeményezés részeként teljesen megtisztítják a falfirkáktól az egyik lakótelepi városrészt.

A városi rendőrkapitányság a rendészeti tárca pályázatán nyert támogatást a Biztonságos Élet-Tér című programjának megvalósítására - mondta

Zélity László

ezredes. A húsz szervezet közreműködésével folyó program része, hogy az egyik lakótelepi városrészben az IKV Zrt. szakembereinek segítségével eltávolítják az összes falfirkát. A panelházak között felállították a város első legális graffitifalát is, így azok a fiatalok, akik mindenképpen hódolni akarnak rajzszenvedélyüknek immár legálisan tehetik azt - közölte a városi kapitány. Az ezredes tájékoztatása szerint Szegeden évente 50-70 eljárás indul a falfirkák miatt, a graffitik száma ennél azonban jóval magasabb, hiszen egy elkövető több helyre is rajzol. A rendőrség már évek óta nyilvántartást vezetek a városban felbukkanó falfirkákról, így amikor sikerül felderíteni egy-egy "alkotó" kilétét, akkor felelősségre vonják az általa készített és azonosítható többi graffitiért is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.