Bulvár

Tizenkét kilogrammnyi heroint találtak a rendőrök Röszkén

Tizenkét kilogrammnyi heroint találtak a rendőrök Röszkén

2009. február 27., péntek
Tizenkét kilogrammnyi heroint találtak a rendőrök Röszkén

Mintegy tizenkét kilogrammnyi heroint találtak péntekre virradóra a röszkei határátkelőhely belépő oldalán egy bosnyák rendszámú autóban a rendőrök - közölte sajtótájékoztatóján Éberhardt Gábor, a Szeged Határrendészeti Kirendeltség vezetője a csongrádi megyeszékhelyen.

Az átkelőnél éjfél után jelentkezett belépésre bosnyák rendszámú gépkocsival egy horvát útiokmányt bemutató férfi. Az útlevélvizsgáló a kockázatelemzés után alapos ellenőrzést rendelt el - mondta az alezredes. Miután a kábítószer-kereső kutya jelezte, hogy feltehetően drog van a kocsiban, a férfi megkísérelt megszökni, de ezt a határrendészek megakadályozták - tette hozzá. A jármű átvizsgálása során a határrendészek a hátsó lökhárítón, a rendszám mögött kis lyukra bukkantak, amely mögül ragasztószalaggal átkötött csomagok bukkantak elő. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint heroin volt bennük -

tudatta Éberhardt Gábor.

Szekeres Tibor

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta, a 24 csomagban mintegy 12 kilogrammnyi heroin rejtettek el. A drog hatóanyag-tartalmának meghatározása még folyamatban van, de becslések szerint a feketepiaci értéke 100-200 millió forint között lehet. A rendőrség jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 35 éves horvát-bosnyák állampolgárral szemben, és kezdeményezi előzetes letartóztatását - közölte az alezredes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.