Bulvár

Tizenhárom évet kapott a barátnőjét meggyilkoló volt börtönőr

Tizenhárom évet kapott a barátnőjét meggyilkoló volt börtönőr

2009. február 20., péntek
Tizenhárom évet kapott a barátnőjét meggyilkoló volt börtönőr

Több mint harminc késszúrással gyilkolta meg barátnőjét az az egykori fegyőr, akit jogerősen tizenhárom év börtönbüntetéssel sújtott pénteken a Szegedi Ítélőtábla.

A büntetlen előéletű harmincéves

Farkas Roland

a szegedi Csillagbörtönben dolgozott körletfelügyelőként törzsőrmesteri rangban. 2002-ben ismerkedett meg a későbbi sértettel, akivel 2004-ben összeköltöztek, 2005-től pedig élettársi közösségben éltek. Kapcsolatuk 2007 elején megromlott, majd az év júliusában a sértett arra kérte a férfit, hogy költözzön el a lakásból. A vádlott féltékennyé vált, mert azt feltételezte, hogy a fiatal nő egyik szomszédjukkal létesített kapcsolatot, ám ennek tényét mindkét érintett tagadta. 2007. augusztus 5-én a Farkas Roland a szomszédot a nő lakásában találta, s ezért a nő és a vádlott között vita alakult ki. A férfi arcul ütötte a nőt, majd öngyilkossági szándékkal késeket és alkoholt vett magához. Ezt a nő észrevette, s mind a késeket, mind az alkoholt elvette a férfitől. Másnap a férfi és a nő együtt vacsoráztak, a nő kevés alkoholt fogyasztott, majd átment a másik szobába zenét hallgatni. A férfi ekkor újra átgondolta a nőhöz fűződő kapcsolatát, majd valamikor este 7 óra után a konyhában magához vett egy kést, és a lakás nagyszobájába ment. Nem sokkal később ide lépett be a nő is, aki felszólította a férfit, hogy hagyja el a lakást. A férfi ekkor a késsel a védekezni próbáló nőre támadt, és volt élettársának 34 szúrt, metszett és hasított sérülést okozott. A sérülések közül - melyek érintették a szívet, a tüdőt, a nyakat - tizenkettő önmagában is halálos lett volna, a nő a helyszínen életét veszítette. A férfi a bűncselekmény elkövetése után a holttestet az ágyon lévő paplanhuzattal letakarta, majd megmosakodott, felöltözött, a lakást bezárta és személyautójával elszökött. A vádlott szökése idején többször is öngyilkosságot kísérelt meg, végül Csongrádon egy szállóban 2007. augusztus 11-én fogták el a rendőrök. Az elmeszakértői vélemény szerint a vádlott súlyos személyiségzavarral küzdött, a tett idején beszámítási képessége enyhe fokban volt korlátozott. A tárgyaláson a megbánást tanúsító vádlott elmondta, az elmúlt másfél évben sem tudta felfogni, hogyan ölhette meg azt, akit szeretett. A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a férfit, s ezért jogerősen tizenhárom év börtönre ítélte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.