Parragh: adócsökkentésre és az állami kiadások mérséklésére lenne szükség

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Adócsökkentésre, a gazdasági szereplők terheinek mérséklésére lenne szükség, ez persze együtt jár azzal, hogy az állami kiadásokat is csökkenteni kell – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden Szegeden.

A gazdasági válságból történő kilábaláshoz elengedhetetlen a nagy elosztórendszerek tényleges reformja, ahogy az Szlovákiában is megtörtént – mondta az elnök a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján.
Ha következetesen és szakmailag átgondoltan hajtják végre a reformokat, egy-két év alatt rendbe lehet tenni egy országot, s mint a szlovák példa mutatja, a gazdaság utána tartós növekedési pályára áll – hangsúlyozta.
Magyarországon ma többen élnek az államtól kapott pénzből, mint ahányan bérből vagy vállalkozásuk jövedelméből, ennek ellenére hazánkban a világgazdasági válságra adott egyik válasz a nyugdíjba menetel megkönnyítése – fogalmazott Parragh László, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a munkaerőpiacról így kikerült embereket később már nem lehet visszacsábítani.
A kamarai elnök szerint az oktatási rendszer átalakítására is szükség lenne a szakképzéstől egészen az egyetemekig, ahogy reformra szorul az egészségügyi rendszer is.
Parragh László úgy véli, érdemi párbeszédre van szükség a gazdasági élet és a politikai élet szereplői között, s nemcsak akkor, “amikor oda kell állni és támogatni kell az intézkedéseket”.
A gazdasági kilábalás forrásai között az elnök számba vette az uniós támogatásokat – amelyeket véleménye szerint “presztízsberuházások” helyett valós gazdaságélénkítésre kellene fordítani – a feketegazdaság kifehérítéséből származó bevételeket, a korrupció visszaszorítását, a szociális juttatások feltételhez kötését, valamint a gazdaságpolitika hitelességének visszaállítását.

Default thumbnail
Előző sztori

Fénycsóva Makótól Szigetváriig

Default thumbnail
Következő sztori

Szerda: ismét játszik a színház

Legutóbbi hasonló cikkek