A Tiszaújváros skalpjára fáj a Szedeák foga

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A múlt vasárnapi fájó kecskeméti vereséget követően ismét hazai pályán láthatja a szegedi közönség az SZTE-Szedeákot. Bonifert Domonkos együttese a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 16. fordulójában vasárnap 18 órától azt a Tiszaújvárosi Phoenix KK-t fogadja, mely ellen az ősszel harmincpontos vereséget szenvedett. Ahhoz, hogy minél előkelőbb helyen fejezze be az alapszakasz küzdelmeit a szegedi gárda, mindenképpen le kell győznie a jó erőkből álló vendégeket.

Tisztázó beszélgetésre hívta fiait hétfőn Bonifert Domonkos. Akadt bőven megbeszélnivalójuk a szegedi férfikosarasoknak, hiszen bár nagy reményekkel utaztak az előző nap Kecskemétre, mégsem sikerült megszerezniük első idegenbeli győzelmüket az ősz óta zajló pontvadászatban. Hiába vezettek hét ponttal még az utolsó negyed közepén is, a remekül hajrázó Univer B a végére felőrölte az SZTE-Szedeákot. Így pedig hiába a jó hazai mérleg, a szegedi együttesnek már talán csak matematikai esélye van arra, hogy a legjobb négyben zárja az alapszakaszt. Persze Trényi Imrééket nem olyan fából faragták, hogy elkenődjenek már hét fordulóval a zárás előtt.

“Jót beszélgettünk hétfőn, kielemeztük a kecskeméti kudarc okait. Úgy érzem, elsősorban a görcsös akarás miatt nem játszottunk úgy, ahogy tudunk, talán a kecskeméti születésű játékosaink túlságosan is bizonyítani akartak ‘odahaza’, s ahogy az lenni szokott, nyögésbe fordult a nagy akarás… Hozzá kell azonban tennem, az Univer kiváló szerkezetű csapat, az A csoportban edződő fiatalokkal, s bizony eléggé meglepett bennünket, hogy három 210 centiméter fölötti kosaras lépett pályára a kezdőjükben. Túltettük magunkat a vereségen, vasárnap este szeretnénk bizonyítani lelkes közönségünknek” – mondta a SZEGEDma.hu-nak a szegedi vezetőedző.

Bonifert Domonkost éppen a szombat délelőtti edzés előtt értük utol – az 6/9-es mutatóval álló SZTE-Szedeák még a meccset megelőző napon is egy kétórás gyakorlással készült az eddig hétszer győzedelmeskedő, de éppen hét vereséggel is rendelkező Tiszaújváros ellen. “Attól eltekintve, hogy Kukla Zsoltra továbbra sem számíthatunk, s többeken influenzás tünetek mutatkoztak a héten, normális ritmusban tudtunk dolgozni az elmúlt napokban. Remélem, vasárnap este mindenki bevethető lesz, kikúrálja magát a csatára. Mindenképpen vissza akarunk vágni a Tiszaújvárosnak az őszi harmincpontos vereségért. A sikerünknek több kulcsa lehet. Először is ki kell kapcsolnunk a játékból a vendégek két, A csoportos rutinnal bíró klasszisát, Brunyánszkyt és Jávorszkit. Előbbi 27, utóbbi 16 pontot szórt nekünk az 5. fordulóban; s ők ketten mozgatják a csapatot. Másrészről ugyanazt a megalkuvást nem tűrő játékot kell bemutatnunk, ami az utóbbi hónapokban jellemez bennünket, a kőkemény védekezésből kiinduló agresszív, gyors támadásokkal kell zavarba hoznunk az ellenfelet” – nyilatkozta a mester.

A szombat délelőtti tréning egyébként sok dobásból, a taktikai elemek sulykolásából, illetve újabb beszélgetésből állt. A csapat felkészült, reszkethet a Tiszaújváros!

Emlékeztetőül az őszi meccs jegyzőkönyve:

A férfi kosárlabda NB I/B 5. körében: Tiszaújvárosi Phoenix KK – SZTE-Szedeák 90-60 (27-17, 18-17, 21-20, 24-6). SZTE-Szedeák: Rezák 5/3, Simándi 6/6, Nagy A. 5/3, Trényi 4, Kovács A. 23/3. Csere: Kukla 8, Magyar 5/3, Fülöp 4, Széll, Varga D., Szabad. Edző: Nyilas István.

Előző sztori

ef Zámbó-kiállítás nyílt a Reök-palotában

Következő sztori

Megjelent a Déli Szó magazin januári száma