Bulvár

Megkezdődött a Csillagszóró II.

Megkezdődött a Csillagszóró II.

2008. december 2., kedd
Megkezdődött a Csillagszóró II.

Hét hatóság együttműködésével tavaly indult a Csillagszóró néven ismertté vált akciósorozat, amelynek célja az volt, hogy a Dél- Alföldön ellenőrizze a piacokon, a vendéglátóegységek- ben, üzletekben stb. a nyugta- és számlaadási kötelezettség betartását, valamint megvizsgálja a kiszolgálást végző alkalmazottakra vonatkozó bejelentési kötelezettség teljesítését.

Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága a békéscsabai rendőrkapitányság munkatársaival, valamint a Vám-és Pénzügyőrség RAPID csoportjának közreműködésével a Csillagszóró II. akciósorozat keretében november 22-én Békéscsabán razziázott. 18 üzletben vizsgálódtak, nyugtaadási kötelezettség elmulasztása, valamint a foglalkoztatottak be nem jelentése miatt 1,2 millió forint mulasztási bírságot szabtak ki, két üzletet pedig 12 napra bezárattak. Az intézkedés során rendőri segítségre is szükség volt, mert az egyik ellenőrzött vendéglátóegységben két ittas személy kötekedni kezdett a munkájukat végző revízorokkal. A rendőrök szabálysértési eljárást indítottak, mert a renitenskedők többszöri felszólításra sem voltak hajlandóak igazolni magukat. További, hasonló, összehangolt ellenőrzésre a régió egész területén számítani lehet egészen 2009 január 4-ig. A fogyasztóvédelmi ellenőrzési programban az idén összesen 10 hatóság vesz részt: az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP), az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Magyar Élelmiszer- biztonsági Hivatal, a Mezőgazdasági Szakigazgatási hivatal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Országos Rendőr- főkapitányság, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), valamint Nemzeti Közlekedési Hatóság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.