Bulvár

Bankkártyacsalót fogtak a szegedi rendőrök

Bankkártyacsalót fogtak a szegedi rendőrök

2008. november 13., csütörtök
Bankkártyacsalót fogtak a szegedi rendőrök

Hamisított bankkártyákkal csaknem egymillió forintot próbált meg fölvenni pénzkiadó automatákból egy román férfi, a rendőrök Szeged belvárosában fogták el - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A járőrök egy automatánál ütöttek rajta a férfin, miközben éppen pénzt akart felvenni. A román állampolgár négy hamisított kártyával 26 tranzakciót próbált végrehajtani, ezekből 947 ezer forintra tett volna szert. Néhány kísérlete sikerrel járt, így 170 ezer forinthoz hozzá is jutott - mondta

Pál János.

A vizsgálat során kiderült, hogy a gyanúsított a hamis bankkártyákat Romániában vásárolta egy általa látásból ismert férfitől. Összesen 32 hamis bankkártyát vett, és megegyezett az eladóval, hogy a szerzett pénzből jutalékot fog majd fizetni neki - tudatta az alezredes. A férfi ellen - őrizetbe vétele mellett - készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.