Bulvár

Szigorú biztonsági előírások lépnek életbe a magyar-román kormányülés miatt Szegeden

Szigorú biztonsági előírások lépnek életbe a magyar-román kormányülés miatt Szegeden

2008. október 20., hétfő
Szigorú biztonsági előírások lépnek életbe a magyar-román kormányülés miatt Szegeden

Szigorú biztonsági előírások lépnek életbe a keddi magyar-román kormányülés miatt Szegeden, ahol már hétfőn este lezárják a belváros érintett részét - tájékoztatta a rendőrség közleményben az MTI-t.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság este hat órától megállási tilalmat vezet be a kormányülés helyszínéül szolgáló városháza körüli utcákban, emellett várakozási tilalom lesz érvényben a Huszár Mátyás rakpart egy részén. Kedd hajnalban behajtási tilalom lép életbe a Széchenyi tér és a városháza környéki utcákban. A városközpontba vezető Kossuth Lajos sugárúton egész nap rendőrök irányítják majd a forgalmat. A korlátozások kedden 17.00 óráig tartanak. A rendőrség tájékoztatása szerint a várakozási és megállási tilalmat megszegő autósok ellen eljárást indítanak, járműveiket a rakpartra szállíttatja a hatóság. A magyar-román kormányülés színhelyén, a városházán is rendkívüli biztonsági előírások lépnek életbe. A közös kormányülés eseményeit a külügyminisztérium szervezi, a költségeket is a magyar fél fedezi, a város a helyet adja - mondta az MTI-nek hétfőn

Vécsey Ágnes,

a szegedi polgármesteri hivatal sajtófőnöke. A városháza kedden zárva tart, a tisztviselők szabadnapot kaptak. Kiürítették a dísztermet, oda a vendéglátó fővárosi protokollosok hoztak szőnyeget és asztalokat. Két sorban, egymással szemben ültetik le a magyar és a román küldöttséget - tette hozzá a sajtófőnök. Az eseményt a két ország köztársasági őrezredei biztosítják: hármas fokozatú biztonsági eljárásokat alkalmaznak, ami annyit jelent, hogy mesterlövészek és helikopterek nem, de biztonsági tisztek, tűzszerészek és bombaszakértők részt vesznek a munkában. A biztonsági szint fokozata útvonalak lezárását is megkövetel: ezeket koordinálja a a megyei rendőr-főkapitányság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.