Közélet

Megkezdődtek a szegedi megemlékezések

Megkezdődtek a szegedi megemlékezések

2008. október 23., csütörtök
Megkezdődtek a szegedi megemlékezések

Fotók: Gémes Sándor

A városi és a megyei önkormányzat szervezésében több ünnepséget, megemlékezést, koszorúzást tartanak az 1956-os forradalom kirobbanásának évfordulóján csütörtökön Szegeden.

A városi központi ünnepség tíz órakor kezdődött a polgármesteri hivatal előtti zászlófelvonással. Ezt követően ünnepélyes keretek között, nemzeti színű szalagok átadásával adták át a felújított Anna-kúti csomópontot. A megemlékezés a megyeháza előtti Nagy Imre-szobor koszorúzásával folytatódott. A pártok helyi szervezetei, az állami szervek képviselői, illetve civil- és 56-os szervezetek is elhelyezték koszorúikat a vértanú miniszterelnök szobránál. Itt készültek a SZEGEDma.hu fotói is. Délután háromkor indul a Politikai Foglyok Országos Szövetsége szegedi szervezetének hagyományos, a forradalom és megtorlás helyszíneit érintő zarándoklata a Csillag börtöntől a Rerrich Béla téri Melocco-emlékműig. Itt tartják a megyei önkormányzat központi megemlékezését fél öttől: beszédet mond

Fejér Dénes

, a Pofosz megyei elnöke és

Tőkéczki László

történész.

A délutáni programokon

portálunk munkatársai is jelen lesznek, az eseményekről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.