Sport

Idegenben küzd a LEN-kupában a Szeged Beton

Idegenben küzd a LEN-kupában a Szeged Beton

2008. október 20., hétfő
Idegenben küzd a LEN-kupában a Szeged Beton

A 32-es mezőnyben érdekelt három magyar csapat közül az Euroligából kiesett Domino-Honvéd itthon, míg a Szeged Montpellier-ben, az Újpest pedig Barcelonában játszik a legjobb 16-ba jutásért a férfi vízilabda LEN Kupában. A Beton egy spanyol, egy lengyel és a házigazda francia csapattal mérkőzik, s jó esélye van a továbbjutást érő első vagy második hely megszerzésére.

A második selejtezőkörben a kontinentális szövetség (LEN) római központjában lezajlott hétfői sorsolás alapján a hazai bajnoki bronzérmes Domino-Honvéd a Kőér utcában fogadhatja három riválisát, és igen jó az esély a továbbjutást jelentő első vagy második hely kiharcolására a görög NC Kiosz, a portugál De Portinado és a montenegrói PVK Val Prcanj ellenében. A bajnoki negyedik Szegednek sem rosszak az esélyei arra, hogy továbbjusson a spanyol CN Barcelona, a lengyel Szczecin és a házigazda, francia Montpellier alkotta társaságból. A leendő vendéglátókat az Újpest a budapesti, első LEN-es selejtezőben 13-9-re, míg a legerősebb riválisnak tűnő katalánokat az elmúlt hétvégi, Euroliga-selejtezőkörös összecsapáson az Eger 9-5-re legyőzte. Az UTE a Hajós uszoda után a következő körben Barcelonában száll vízbe, s a csoportelsőnek ígérkező orosz Kazany mögött elcsípheti a második helyet a brit Rotherham és a kvartett körmeccseinek otthont adó katalán főváros kevésbé jegyzett képviselője, a CN St. Andreu rovására.

A magyar érdekeltségű négyesek (zárójelben a helyszín):

J csoport (Montpellier):

CN Barcelona (spanyol), SZEGED BETON VE, Arkonia Szczecin (lengyel), Montpellier WPC (francia)

K csoport (Budapest):

DOMINO HONVÉD, NC Kiosz (görög), De Portinado (portugál), PVK Val Prcanj (montenegrói)

L csoport (Barcelona):

Szintyez Kazany (orosz), UNIQA-UTE, Rotherham Metro (brit), CN St. Andreu (spanyol) Az összesen nyolc csoportban a körmérkőzéseket október 31. és november 2. között bonyolítják le, s a négyesekből az első kettő jut be a legjobb 16 közé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.