Közélet

Sportolókat köszöntött a megyei önkormányzat

Sportolókat köszöntött a megyei önkormányzat

2008. szeptember 9., kedd
Sportolókat köszöntött a megyei önkormányzat

Fotók: Gémes Sándor

Sportünnepet tartott kedden a Csongrád Megyei Önkormányzat. A megye vezetői a pekingi olimpián, illetve az elmúlt időszak nagy nemzetközi versenyein sikeresen szereplő, Csongrád megye hírnevét öregbítő sportembereknek gratuláltak a megyeházán.

A pekingi ötkarikás játékokon több több arannyal is gazdagították a hazai dicsőségtáblát a Csongrád megyei sportolók, sportvezetők.

Janics Natasa

, a Démász-Szeged VE kajakosa női K-2 500 méter versenyszámban aranyérmes, K-4 500 méteren ezüstérmes lett.

Vajda Attila

, a Démász-Szeged VE kenusa C-1 1000 méteren szerzett aranyat.

Varga Tamás

, a Szeged Beton VE vízilabdása a magyar válogatott tagjaként aratott győzelmet, a csapat másodedzője a szintén Szeged Betont felkészítő

Kásás Zoltán

volt. Jó eredményt ért el a szentesi

Szremkó Krisztina

vízilabdában, a szegedi

Sík Márton

a kajak négyes tagjaként, valamint a hódmezővásárhelyi

Hódi Anikó

BMX-krosszban. Nem csak az olimpián jeleskedtek megyénk sportolói: a mórahalmi

Farkas Csamangó Petra

a dél-afrikai ugrókötél-világbajnokságon szerzett nemrégiben aranyat. Csongrád megye igyekszik felkarolni a tehetségeket:

Kincses Lilla

, a Csongrádi Vízügyi Sportegyesület evezőse a megye vezetése támogatásával jutott ki idén Pekingbe. A megye ahhoz kívánt hozzájárulni, hogy Lilla lélekben is felkészüljön a következő olimpiára, ahol már nemcsak nézőként, hanem versenyzőként is képviselheti hazánk színeit.

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke,

Kovács Kálmán

alelnök, valamint a megyei közgyűlés oktatási, ifjúsági és sportbizottsága kedden elismerő oklevelet nyújtott át, illetve egy támogató révén egy-egy utazási utalvánnyal jutalmazta a sikeres sportembereket. A rendezvényen az önkormányzat vendégül látta a megye olimpikonjait és edzőiket, valamint a megyei szakosztályok vezetőit. Bemutatót tartott Farkas Csamangó Petra ugrókötél-világbajnok, illetve a Makói Budo Klub aerobic-szakosztálya is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.