Gazdaság

Aláírták a szegedi elektromos tömegközlekedésfejlesztési program támogatási szerződését

Aláírták a szegedi elektromos tömegközlekedésfejlesztési program támogatási szerződését

2008. szeptember 7., vasárnap
Aláírták a szegedi elektromos tömegközlekedésfejlesztési program támogatási szerződését

Botka László (MSZP) polgármester és Szalóki Flórián, a Közlekedési Operatív Program Irányító Hatóságának vezetője - Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter jelenlétében - vasárnap aláírta a szegedi elektromos tömegközlekedés fejlesztésére irányuló 29 milliárd forintos összköltségvetésű nagyprojekt támogatási szerződését.

A Szeged történetében eddigi legnagyobb uniós forrásból megvalósuló beruházás hosszabbik, négy-ötéves előkészítő szakasza lezárult a támogatási szerződés aláírásával - mondta

Botka László

polgármester. A 2011-re megvalósuló fejlesztés évtizedekig megfelelően kiszolgálja majd az itt lakók igényeit és megteremti az európai-szintű közösségi közlekedés feltételeit Szegeden - közölte a polgármester.

Bajnai Gordon

elmondta, a beruházásnak köszönhetően megújul Szeged tömegközlekedése, de ezzel párhuzamosan már zajlik az M43-as autópálya építése is, amely kiviszi a városból azt a teherforgalmat, amely egy korábbi fejlesztés, az M5-ös autópálya elkészülte nyomán áthalad a csongrádi megyeszékhelyen. A 29 milliárd forintos fejlesztés során - amelynek költségeiből mintegy négymilliárd forintot saját forrásaiból fedez az önkormányzat - korszerűsítik Szeged mindhárom meglévő villamos vonalát, s elkészül egy új, 2 kilométeres szárnyvonal. Meghosszabbítanak egy trolibuszvonalat, s troli váltja föl a város egyik legforgalmasabb autóbuszjáratát is. Korszerűsítik a villamosremízt, a trolitelepet és a rendszer energiaellátását is. Kilenc új alacsony padlós villamossal és tíz korszerű trolibusszal bővül a járműpark. Hat csomópont épül át, a végállomások közelében pedig kerékpártárolókat alakítanak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.