Bulvár

Sárga EU-kamion hirdette a sokszínűséget Szegeden

Sárga EU-kamion hirdette a sokszínűséget Szegeden

2008. augusztus 28., csütörtök
Sárga EU-kamion hirdette a sokszínűséget Szegeden

Az Európai Bizottság "A sokszínűségért. A diszkrimináció ellen" kampányának céljait hirdető kamion Szegeden állomásozott csütörtökön a Széchenyi téren.

A jármű immár ötödik éve járja Európa útjait, hogy eljuttassa az emberekhez az uniónak a társadalmi sokszínűség értékeiről és a munkahelyi megkülönböztetés elleni küzdelemről szóló üzenetét. A színes információs kamion több ezer kilométeres útja során húsz városban áll meg, és tíz EU-tagállamot keres fel, köztük Magyarországot - tájékoztatta az MTI-t

Geges Adrienn

, az Európai Bizottság magyarországi képviselete sajtóosztályának vezetője. A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a vallás vagy hit, a fogyatékosság, az életkor, a szexuális irányultság és a faji vagy etnikai hovatartozás miatt elszenvedett megkülönböztetés jogtalanságára. Sajnos nagyon kevesen tudják, hogy milyen jogokkal rendelkeznek, például a munkahelyen - tette hozzá. A kampány 2004-es kezdete óta 78 nagyvárosban jártak, mind a 27 tagállamban, de idén tíz tagra koncentrálnak, amelyek főleg az unió új államai. A kampány helyszínén szórakoztató, interaktív programokkal népszerűsítették az előítélet-mentes társadalom gondolatát. Például mindenki a maga bőrén tapasztalhatta, hogy milyen érzés tolószékben élni, ha végighajtott az erre a célra létrehozott akadálypályán. A látogatók hozzátehették kézjegyüket a közösen készített montázshoz, vagy csak lefényképeztették magukat a RESPECT, azaz a tisztelj (másokat) szó betűivel. A rendezvényen fellépett a Nemadomfel Alapítvány értelmileg akadályozott fiataljainak rockegyüttese, akik részben saját szerzeményeiket adták elő. A napot a szabadkai GYASS Band balkáni roma-jazz koncertje zárta. Az Európai Bizottság elkötelezett a megkülönböztetés minden formája elleni küzdelem, és az egyediséget és az eltéréseket tiszteletben tartó Európa előmozdítása mellett. A "Sokszínűségért. A diszkrimináció ellen." elnevezésű felvilágosító kampány céljait hirdető kamion útja egyike azon programoknak, amelyeket a Munkaügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Főigazgatóság kezdeményezett. A program Szegedet követően vasárnap Nyíregyházán, a Vidor Fesztiválon lesz jelen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.