Közélet

Labdarúgás: sikeres ankét, de milyen lesz a rajt?

Labdarúgás: sikeres ankét, de milyen lesz a rajt?

2008. augusztus 9., szombat
Labdarúgás: sikeres ankét, de milyen lesz a rajt?

Visszatérhetnek a szegedi ultrák a lelátókra

Fotók: Gémes Sándor

Mintegy háromórás műhelybeszélgetésen vehettek részt azok a futballbarátok, akik ellátogattak péntek délután a Szeged étterembe az Együtt a Szegedi Labdarúgásért civil mozgalom és a SZEGEDma.hu szerkesztősége által szervezett idény előtti szurkolói ankétra. A szegedi labdarúgás múltbéli és aktuális problémái mellett a Tisza Volán SC NB III-as csapatának hétvégi bajnoki rajtja volt a fő téma.

A jó hangulatú és konstruktív légkörben zajló összejövetelen

Halkó Pál

szakosztályvezető

(középen)

,

Buchholcz Gábor

vezetőedző

(balra)

és

Mórocz Zsolt

csapatkapitány

(jobbra)

tájékoztatták a szurkolókat, időseket, középkorúakat és fiatalokat a nyári átalakulásról és a tervekről.

Már ősszel is lehetnek kettős rangadók

A fórumon részt vettek

az Ultras Szeged szurkolói csoport

képviselői is, akik támogatásukról és segítségükről biztosították a Tisza Volán elképzeléseit, illetve a megfiatalított együttest. Minden bizonnyal tehát az ultrák is visszatérnek a Felső Tisza parti stadion lelátóira az őszi szezonban. Ugyanígy jelen volt

az FK 1899 Szeged labdarúgócsapat

vezetése is, ők szintén kinyilvánították együttműködési szándékukat. Mivel a Volán is fogadókésznek bizonyult, hamarosan - egyelőre kísérleti jelleggel - kettős meccset rendeznek majd az Etelka soron: előbb a megyei III. osztályú szegedi gárdának, majd az NB III-as fiúknak szoríthat bajnoki találkozón a minden bizonnyal szép számú közönség. A remek kezdeményezést a maga részéről szerkesztőségünk is maximálisan támogatja és helyesli!

Halkó Pál: nem engedjük szétszedni az utánpótlást!

Halkó Pál egyebek mellett arról beszélt, hogy szeretnék lezárni végre az elmúlt évek hercehurcáit, s új fejezetet nyitnának a szegedi labdarúgás történetében. Ennek érdekében végre a felnőttcsapat is a kiváló utánpótlásműhellyel rendelkező Tisza Volán SC keretei között működik. Mindent megtesznek azért, hogy a továbbiakban együtt maradjanak a tehetségek, a szépreményű ifjú generációk, s ne tudják a szegedi utánpótlást lefölözni a gombamód szaporodó (a nevelési díjakat egyébként általában tisztességgel kifizető) labdarúgó-akadémiák, illetve olyan első osztályú csapatok, melyek sokszor felelőtlen ígérgetéssel csábítják el a fiatalokat, aztán nemcsak hogy nem adnak nekik NB I-es lehetőséget, de még a nevelőegyesületnek sem fizetnek rendesen. A szakosztályvezető azt mondta, ők nem ígérgetnek, hanem abból főznek, ami van: feszes, körülbelül 12 milliós költségvetéssel tervezték az évet, de bíznak további szponzorok felbukkanásában is, hiszen minden kis pénz, minden tízezer forint sokat számíthat. A megerősödőst követően azonban minél hamarabb az NB II-t szeretnék megcélozni. Profi marketingstratégiával állítanák maguk mellé a labdarúgás rajongóit: szép kivitelezésű plakátok és jegyek készülnek a mérkőzésekre, visszaállítják a stadion hangosítását, már készül a saját honlap, s újra kék-fekete csíkos mezben lép pályára a csapat.

A fiatal felnőttcsapat nagyon számít a szurkolói segítségre

Elég nehéz volt megemészteni, hogy a tavalyi együttes magja itt hagyta Szegedet, s a labdarúgók sokszor nem is indokolták döntésüket - fejtette ki Buchholcz Gábor. A vezetőedző azonban hozzátette: nagyon bízik a fiatalokban, a tavalyi U-19-es gárda tagjaiban,

akik most lehetőséget kapnak

a felnőttek között. (Ha a 34 éves

Udvari Szabolcsot

nem számítjuk, az NB III-as alakulat átlagéletkora alig haladja meg a 19 évet...) 24 fős keretet alakítottak ki, s a mester mindenkit egyenrangúnak tekint, ami azt is jelenti, hogy ha valaki nem teljes lelkesedéssel veti magát a harcba, sétál a pályán, könnyen a vonalon kívül találhatja magát. „Szegedi mezben meg kell halni a pályán, ennyivel tartozunk a szurkolóknak" - ismételte meg Buchholcz a SZEGEDma.hu-nak korábban már vázolt edzői filozófiáját. A csapatot a bajnokság végére a 8-10. helyre várja, a szurkolóktól pedig azt kérte: legyenek türelmesek a játékosokkal, s ők meghálálják majd a bizalmat. Mórocz Zsolt a labdarúgók nevében azt mondta, nagyon sokat jelent nekik a drukkerek buzdítása a lelátókról, a meccsek utáni pacsi, úgyhogy nagyon örül az ultrák visszatérésének. A drukkerek közül többen is kifejtették, a korábbiakban egyes vezetők személye miatt maradtak távol, akik érzésük szerint elárulták a szegedi focit. Mórocz viszont kérte a szurkolókat, még ha igazuk is van, s

Ferencz Gábor

kivételével valóban felelőtlen vezetők irányították a helyi futballt az elmúlt évek során, ezért ne a gárdát, a játékosokat büntessék.

Gyűjtés, gálameccs, és rajtol a pontvadászat!

Mint azt

a SZEGEDma.hu tegnap már előrejelezte

, a fórumon az egyesületté alakulás előtt álló Együtt a Szegedi Labdarúgásért mozgalom vezetője több bejelentéssel is szolgált.

Nógrádi Tibor

arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy mivel a szegedi labdarúgás 2009. május 22-én ünnepli 110 éves születésnapját, a szurkolók több rendezvénnyel is emlékeznek az év során a jeles alkalomra. A csúcspontot egy országos hírű gálameccs jelenti majd a tervek szerint. Ennek teljes bevételét az anyagi gondokkal küzdő Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak ajánlják fel, de gyűjtést is szerveznek az alapítvány részére, illetve a tagdíjak bizonyos százalékát is nekik adják át. De visszatérve a jelenre, a Tisza Volán SC vasárnap 17 órakor a Hódmezővásárhelyi FC otthonában kezdi meg a bajnokságot. A Volán a hetedik, a Vásárhely a tizenegyedik helyen zárta a tavalyi szezont. A megyei rangadó most is, mint mindig, igazi presztízscsatát ígér, különösen, hogy a szegediek tavalyi együtteséből már a kapus

Kispéter

, illetve a csatár

Kökény

is az ellenfél színeiben szerepel. A Tisza Volán SC tervezett kezdőcsapata a következő:

Dongó - Vida, Udvari, Grünwald, Barna - Szilágyi,

Beretka,

Mórocz

, Török - Kazi, Baji.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.