/

Ismeretlen eredetű szállítmány rendőrkézen

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismeretlen eredetű szállítmányt foglaltak le nemrég a rendőrök egy cseh teherautóban Szegeden, az üggyel kapcsolatban két magyar és két cseh férfi ellen indítottak eljárást – tájékoztatott szombaton a rendőrség.

A Szegedi Rendőrkapitányság a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján a csongrádi megyeszékhely belterületén ellenőrzött egy cseh forgalmi rendszámú tehergépjárművet még június 26-án éjszaka – mondta Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Az alezredes közölte: a vizsgálat során megállapították, hogy a fuvarokmányok hamisak, fiktív személy nevére állították ki azokat, így a két cseh és két magyar állampolgárt előállították, majd kihallgatták. A hamisított okmányokat, valamint a mindezidáig ismeretlen eredetű szállítmányt – melynek szakértői vizsgálata folyamatban van – a rendőrség lefoglalta.
A két cseh és a két magyar férfivel szemben magánokirat-hamisítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
Azt, hogy mi volt a szállítmányban, sem a megyei rendőrség, sem a Nemzeti Nyomozó Iroda nem árulta el.

Előző sztori

Kelet és Nyugat között középen, Istennel

Következő sztori

Ismeretlen eredetű szállítmány – heroinhoz kellett?