Bulvár

Alibi lett a szegedi albínó kenguru neve

Alibi lett a szegedi albínó kenguru neve

2008. június 22., vasárnap
Alibi lett a szegedi albínó kenguru neve

Különleges nevet szánt a Szegedi Vadaspark az év elején született kis fehér kengurujának, ezért pályázatot hirdetett, hogy felkeltse a legötletesebb névadók érdeklődését. A pályázaton az Alibi név győzedelmeskedett.

A nyilvánosság előtt két hete bemutatott fehér Bennett kenguru elnevezésében egy mindszenti fiatal bizonyult a legötletesebbnek – tudatta a szombaton a létesítmény igazgatója.

Veprik Róbert

hozzátette: a bizottság több ok miatt döntött e mellett a név mellett. A névben egyfelől elrejtve megtalálható a kis kenguru fehérségének oka, másfelől viszont arra is tekintettel kellett lenni, hogy kis állatról még nem tudni, hogy fiú-e vagy lány. Az Alibi név uniszexnek tekinthető, ebből a szempontól is szerencsés tehát – emelte ki. Évente egyébként két-három alkalommal kérik a látogatók segítségét a névadásban a szegedi park munkatársai, és mindig a különleges állatok kapcsán. Korábban már kapott nevet a kis tapír, illetve a hópárduc is. A Bennett kenguruknak (Macropus rufogriseus) egyébként szürkésbarna a szőre, és albínó egyed eddig még nem született Magyarországon – jegyezte meg a szakember. Az albinizmus örökletes tulajdonság, amely a színanyag termelődésének zavara következtében jelenik meg. A természetben az albínó kenguruknak nem sok esélye lenne a ragadozókkal szemben, annyira feltűnőek a zöld környezetében, állatkertben azonban életben maradhatnak. Így Szegeden is bíznak a ritka jövevény felcseperedésében. A Tisza-parti város állatkertjében féltucat felnőtt Bennett kenguru él, akik rendszeresen szaporulattal örvendeztetik meg gondozóikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.