Jövőre is lesz érettségi ügyelet

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jövőre is megszervezik az érettségi ügyeletet, melyen a diákok kötetlen formában, személyre szabott segítséget kaphatnak a matúrára történő felkészülés során – közölte Jókai István, a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. vezérigazgatója az idei ügyeleteket lezáró rendezvényen pénteken Szegeden.

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is két helyszínen, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. üzleteiben, a fővárosi Kódex Könyváruházban és a szegedi Kazinczy Könyvesboltban kaphattak segítséget a diákok az érettségi előtt hat héten keresztül – mondta a szakember.
Hozzátette: ha érdemi érdeklődés lesz, jövőre más városokban is megszervezik majd az érettségi ügyeletet.
Szegeden a városból és a környező településekről érkező középiskolások konzultációkon vehettek részt, melyeken egy konkrét problémával vagy egy érettségi tétellel kapcsolatos kérdéseiket válaszolták meg a szaktanárok. Ebben segítségükre voltak a boltban megtalálható szakkönyvek, valamint az állandó internetkapcsolat. A fővárosban tanfolyamrendszerű képzést szerveztek, melyen egy-egy tárgyból a hetek során a teljes anyagot földolgozták, az órákat követően a diákok azonban itt is választ kaphattak egyéni kérdéseikre – tudatta a vezérigazgató.
A kezdeményezés fogadtatása mind a pedagógusok, mind a diákok részéről kedvező volt, az érettségi ügyelet ismertsége és a résztvevők száma folyamatosan növekszik, a két helyszínen jóval több mint száz diák kérdéseit válaszolták meg a tanárok és a kiadó szerkesztői – mondta Jókai István.
A szolgáltatást igénybevevő diákok elmondták, a rendezvényen nyugodt környezetben, az iskolai kereteknél szabadabban és bővebb terjedelemben dolgozhattak föl tanári támogatással egy-egy témát, s azok is segítséget kaptak, akik emelt szintű vizsgára készültek, s a program során az érettségi vizsgával kapcsolatos technikai kérdéseket is megválaszolták.

Előző sztori

Sakálkölyköket nevelnek a Szegedi Vadasparkban

Default thumbnail
Következő sztori

Árpád, sávok nélkül

Legutóbbi hasonló cikkek