Egyetem

Jövőre is lesz érettségi ügyelet

Jövőre is lesz érettségi ügyelet

2008. május 30., péntek
Jövőre is lesz érettségi ügyelet

Jövőre is megszervezik az érettségi ügyeletet, melyen a diákok kötetlen formában, személyre szabott segítséget kaphatnak a matúrára történő felkészülés során - közölte Jókai István, a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. vezérigazgatója az idei ügyeleteket lezáró rendezvényen pénteken Szegeden.

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is két helyszínen, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. üzleteiben, a fővárosi Kódex Könyváruházban és a szegedi Kazinczy Könyvesboltban kaphattak segítséget a diákok az érettségi előtt hat héten keresztül - mondta a szakember. Hozzátette: ha érdemi érdeklődés lesz, jövőre más városokban is megszervezik majd az érettségi ügyeletet. Szegeden a városból és a környező településekről érkező középiskolások konzultációkon vehettek részt, melyeken egy konkrét problémával vagy egy érettségi tétellel kapcsolatos kérdéseiket válaszolták meg a szaktanárok. Ebben segítségükre voltak a boltban megtalálható szakkönyvek, valamint az állandó internetkapcsolat. A fővárosban tanfolyamrendszerű képzést szerveztek, melyen egy-egy tárgyból a hetek során a teljes anyagot földolgozták, az órákat követően a diákok azonban itt is választ kaphattak egyéni kérdéseikre - tudatta a vezérigazgató. A kezdeményezés fogadtatása mind a pedagógusok, mind a diákok részéről kedvező volt, az érettségi ügyelet ismertsége és a résztvevők száma folyamatosan növekszik, a két helyszínen jóval több mint száz diák kérdéseit válaszolták meg a tanárok és a kiadó szerkesztői - mondta

Jókai István

. A szolgáltatást igénybevevő diákok elmondták, a rendezvényen nyugodt környezetben, az iskolai kereteknél szabadabban és bővebb terjedelemben dolgozhattak föl tanári támogatással egy-egy témát, s azok is segítséget kaptak, akik emelt szintű vizsgára készültek, s a program során az érettségi vizsgával kapcsolatos technikai kérdéseket is megválaszolták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.