Vélemény

Ki képes megütni Cattanit?

Ki képes megütni Cattanit?

2012. február 27., hétfő
Ki képes megütni Cattanit?

A címvédő Partizán Beograd magabiztos legyőzésével sporttörténeti tettet hajtott végre, ám várhatóan a mérkőzés előtt történt események hosszabb ideig fogják élvezni a bulvársajtó figyelmét.

Szeged sportéletében mindig voltak és mindig lesznek "szent őrültek", akik egy-egy csapatnak vagy akár többnek is, még az edzéseit is végigülik. Ha a nagy havazás miatt nem járnának a buszok Újszegedre, akkor ők minden további nélkül átsétálnának a Belvárosi Hídon. Megszoktuk őket, nemcsak mi, hanem a vendég játékosok és a játékvezetők is. Az első sípszónál talán fel is néznek a lelátóra, kezdődhet-e a mérkőzés. Csak érdekességként írom, éppen egy héttel ezelőtt vetettem fel az ötletet Jónás Lacinak (SZTE Szedeák gyúrója) a futsal mérkőzés szünetében, hogy lehetne indítani egy tisztességes portrériport sorozatot ezekről az emberekről, ne csak a regionális tévécsatornák szilveszteri műsorában szerepeljenek ízléstelen poénként. Nem könnyű feladat, empatikus és türelmes újságírót igényel. A hétvégén az A-Híd Szeged Beton vízilabda csapata mindent megtett azért, hogy a lapok címoldalára kerüljön. A címvédő Partizán Beográd magabiztos legyőzésével sporttörténeti tettet hajtott végre, ám várhatóan a mérkőzés előtt történt események hosszabb ideig fogják élvezni a bulvársajtó figyelmét. Történt, hogy a belgrádi "ultrák", a grobarik rátámadtak a szegedi szurkolókra és megütötték, majd megrugdosták Cattanit, a korábban emlegetett "szent őrültek" egyikét. Aki jár szegedi sportrendezvényekre, aki látta már Cattanit valamilyen mérkőzésen, annak érthetetlen ez a durva, állatias cselekedet. Szinte látom magam előtt Cattanit, ahogy rámosolyog a belgrádi vendégszurkolóra, aztán az egészből mit sem értve lezuhan a földre. Még mosolyog, amikor az első rúgások érik. Ki képes ilyesmire? Nem véletlenül írtam idézőjelben a belgrádiaknál az "ultra" jelzőt. Mert igazi ULTRA nem. Egyszerűen nem engedi meg a közösség íratlan alapszabálya. Az ilyen "ember" se nem ultra, se nem szurkoló, nem érdemel még elmarasztaló jelzőt sem. Az igazsághoz hozzátartozik, az okok közül talán a legfontosabb, hogy 2012-ben az európai Bajnokok Ligájában a Szeged olyan méltatlan körülmények között játszik, amit egyetlen más csapatnak sem kell elviselnie a teljes mezőnyben. Egy sátorban, melybe nehezebb bejutni, mint bármely lakótelepi ház lépcsőházába, ahol a nézők a rajtköveken, egymás lábát tiporva, a medencének csak 40-50 százalékát látva próbálják kiszurkolni a győzelmet, egyszerűen képtelenség rendet tartani. Ha valós a 900 néző, amit a lapok írnak, akkor minimum 900 biztonsági embernek kellett volna vigyáznia a rendre. A csapat mindent megtett, Európa legjobb nyolc alakulata között van. Talán kárpótolja mindez Cattanit, akinek a következő BL meccsen a "díszpáholyban" a helye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.