Szórakozás

Hamarosan jubilál a szegedi nosztalgiafesztivál

Hamarosan jubilál a szegedi nosztalgiafesztivál

2023. május 30., kedd
Hamarosan jubilál a szegedi nosztalgiafesztivál

Immáron 10. alkalommal járja át a nosztalgia az Újszegedi Partfürdőt június 1. és 3. között.A Deja Vu Fesztivál kereken 10 évvel ezelőtt, 2013-ban indult a Postás Sporttelepen, azóta pedig már akkorára nőtt majdnem, mint a SZIN. A jubileum alkalmából nosztalgiázunk a nosztalgiafesztivál első évtizedével.

Az ígéretes kezdés

A szervezők szerint a fesztivál ötletét az adta, hogy bizonyos múltbéli pillanatokat, eseményeket szíves újra átélne az ember. Már a fesztivál legelső alkalmával is a '80-as, '90-es és a 2000-es évek fellépői voltak a fókuszban, határon innen és túl. Az első fesztivált még az Etelka sori sportpályára szánták, végül a Postás Sporttelepre került át - egészen 2015-ig pedig ott is maradt.

A legelső alkalommal az Alphaville és az idén visszatérő Thomas Anders is ott volt a fellépők között, de a Kozmix, az Animal Cannibals és az UFO is itt voltak - ezek az együttesek pedig azóta rendszeres fellépőkké váltak a júniusi fesztiválon.

Először 2016-ban vette birtokba a fesztivál az Újszegedi Partfürdőt.

https://youtu.be/46cZeghbbE0

2016 után

A fesztivál a Partfürdő területén a SZIN-hez hasonlóan általános sikernek örvendett. Így ment ez egészen a koronavírus-járványig. Ekkor a szervezők a végsőkig kitartottak amellett, hogy megtarthatják a fesztivált, először júniusról augusztusra halasztották a 2020-as fesztivált, továbbá a régi helyszínre, a Postás Sporttelepre helyezték át a tervezett helyszínt. Végül ugyanaz a sors várt a 2020-as nosztalgiára, mint az összes fesztiválra az országban: el kellett halasztaniuk. Ezt végül 2021-ben pótolták, igaz, a járvány miatt augusztusban, alig néhány héttel a Szegedi Ifjúsági Napok előtt. A fesztivál népszerűségét ,,meglovagolva" 2021 áprilisában kamu Facebook-eseményt hoztak létre az azévi eseményhez.

A tavalyi évig bezárólag Basshunter és Cascada többször is járt a külföldi előadók közül Szegeden, ahogy Kozsó és zenekara, az Ámokfutók is - jónéhány másik magyar előadóról nem is beszélve. Idén a 10. jubileumi év alkalmából 10 külföldi fellépő érkezik, köztük a Modern Talking egykori tagja, Thomas Anders, továbbá az olasz Eiffel 65 és a nigériai születésű svéd fogorvos, Dr. Alban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.