Szórakozás

Világújdonság is szerepel a szombati szegedi Csokiünnepen

Világújdonság is szerepel a szombati szegedi Csokiünnepen

2014. február 7., péntek
Világújdonság is szerepel a szombati szegedi Csokiünnepen
csoki

A tavalyi sikeren felbuzdulva ismét a csokoládét ünnepli Szeged szombaton, a rendezvényen a szervezők tájékoztatása szerint bemutatkozik a világújdonságként emlegetett csokoládé kebab, látható lesz csokoládéból készült szerszámkészlet és lesz csokiszökőkút is.

A Szeged Plázában jelen lesz Magyarország legrégebbi csokikészítő-műhelye, az 1932 óta működő Flammich-Galli Manufaktúra - mondta el az MTI-nek

Kiss Balázs

, a szervező Starlight Rendezvény & Marketing Stúdió munkatársa. A program során jeles magyar csokoládékészítő mesterek váltják egymást a "Csokoládégyárban", ahol a rendezvény vendégeivel közösen egész nap bonbont, trüffelt és táblás csokoládét készítenek első osztályú belga és madagaszkári alapanyagokból. A gyerekeket több ezer csomag édességgel megpakolt csoki-labirintussal, a felnőtteket pedig csokoládékaszinóval várják, ahol a krupiét és a rulett asztalt leszámítva minden csokiból lesz. A fesztivál fináléjában megalapítják a Szegedi Csokoládé Köztársaságot, amely a természetes alapanyagokból készült, minőségi csokoládékért rajongó szegedieket hivatott összefogni. A rendezvény fő látványossága a szegedi Dóm grillázsból készült élethű makettje, amely méreteivel - két méter hosszú, másfél méter széles és szintén két méter magas –, valamint kétszáz kilogrammos tömegével is kitűnik majd a több ezer csokoládé-különlegesség közül. Az óriási édességet

Rimóczi László

, a Magyar Grillázs Szövetség elnöke és ötfős cukrászkülönítménye készíti. A kétmázsás, aszalt gyümölcsökkel és magvakkal ízesített grillázs makettet a rendezvény végén felszeletelik, a fesztivál vendégei pedig ingyen kóstolót kaphatnak belőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.