Sport

Labdarúgás: felemás lett a Volán Szarvas-vadászata + VIDEÓ, FOTÓK

Labdarúgás: felemás lett a Volán Szarvas-vadászata + VIDEÓ, FOTÓK

2011. augusztus 27., szombat
Labdarúgás: felemás lett a Volán Szarvas-vadászata + VIDEÓ, FOTÓK
Hiába játszott döntő fölényben a Tisza Volán SC Szeged együttese a Szarvas ellen, s tudott fordítani egy potyagól után, a vendégeknek mégis összejött a pontmentés a Felső Tisza parton.
2
-
2
Tisza Volán SC Szeged
-
Szarvasi FC
NB III Alföld csoport 2. forduló

Labdarúgó NB III Alföld csoport 2. forduló:

Tisza Volán SC Szeged - Szarvasi FC 2-2 (1-1) Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Vörös Gábor (Tóth Csaba, Béleczki László)Tisza Volán SC: Czirják – Fülöp, Vida, Boldizsár, Grünvald – Buzási, Dargó, Szilágyi – Kéri, Rácz, Faragó (Beretka 70'). Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Szarvasi FC: Szabó B. - Klimaj (Truczka 78'), Csellár, Nagy R. (Csatai 90'), Demcsák (Enabulele 78'), Mike, Pákozdi, Petykó, Kristóf, Somogyi J. P., Bakró. Vezetőedző: Somogyi János. Gólszerzők: Buzási (23'), Rácz (69'), ill. Nagy (1'), Mike (80'). Sárga lap: Czirják (50'), Szilágyi (76'), Dargó (86'), ill. Pákozdi (57'), Kristóf (85'). Buchholcz Gábor: "A vendégek kétszer lőttek kapura, két gólt szereztek belőle. Szabó kiválásával nem találja még néhány emberünk a helyét a pályán. Vannak páran a csapatomban, akiknek el kell gondolkodniuk ezen az eredményen, hogy két ilyen leventególlal veszítünk pontot hazai pályán..." Váratlan potyagóllal szerezték meg a vendégek a vezetést Nagy Roland révén a Tisza Volánnal szemben egy óriási bedobást és a lesszabály adta lehetőségeket kihasználva, 0-1. E hideg zuhanyszerű kezdéstől eltekintve azonban a félpályát alig tudták átlépni az első félidőben Somogyi János tanítványai, a Buchholcz-fiak ellenben egyre-másra vezették támadásaikat, melyek azonban rendre elakadtak a szarvasi bunkerrendszerben. A főlény a félidő közepén érett góllá, amikor Buzási Péter fejelte remekül a vendégek kapujába Rácz Dezső beívelését, 1-1. A félidő többi részében folytatódtak a Volán-rohamok és a Békés megyei bunkerfoci. Fordulás után élénkebb Szarvast láttunk - szurkolóiknak is felbátorodott a hangja - s öt perc alatt több támadást vezettek a kék-feketék ellen, mint az egész első játékrészben. Az 50. percben Czirják Tamás kifutása borzolta a vendégek kedélyeit, amikor a szegedi portás a gólhelyzetben kiugró nagyot lökte picit félre a tizenhatoson kívül, ám ez elég volt ahhoz hogy a labda kipattogjon az oldalvonalon. Czirják végül sárgával megúszta a kétséges szituációt. A szarvasi rohamok erőtlennek bizonyultak, visszatért az első félidei Volán, s ahogy fáradtak a vendégek úgy lettek mind veszélyesebbek a hazaiak. Rácz és Kéri Tamás, majd a 70. percben csereként beálló Beretka Péter, nem egyszer törtek be veszélyesen a szarvasi büntetőterületre, s csak Szabó Balázson múlt, hogy nem vezetett gólokkal a hazai csapat. Szilágyi Norberték fölénye a 69. percben érett góllá, amikor Szilágyi szögletét közelről Rácz stukkolta a kapu jobb oldalába, 2-1. Ám ez nem volt elég a Volán diadalához, mert a 80. percben egy ártalmatlannak tűnő szituáció végén Mike Gábor juttatta Czirják kapujába a labdát, újabb hideg zuhany, 2-2. Az utolsó tíz percben több ziccer is kimaradt hazai részről, újra bevenni nem sikerült Szabó ketrecét, így maradt a pontosztozkodás egy simán nyerhető meccsen.

Online közvetítésünk:

90' Vége a mérkőzésnek.
90 Sikerül még egy óriási gólhelyzetet elszalasztani a végén, balról Beretkától Rácz elé kerül a labda, ám már nem tudja rendesen átvenni az ötösön belül és az elvetődő kapus mellett az oldalhálóba vágja. Meccslabda volt...
87' Rendületlenül rohamoz a győzelemért a kék-fekete alakulat! Szilágyi a sokadik szabadrúgását lőné be középre jobbról 17-ről, ez is elakad a védőkben.
86 Dargó Balázs szed össze egy felesleges sárga lapot, mert nem enged elvégezni egy szabadrúgást félpályánál.
84' Ismét Szilágyi, ismét szabadrúgás, ismét jobbról, 24 méterről, és ismét Szabó, aki ezúttal öklöz.
82' Kéri irtózatos erővel ereszt el egy szabadrúgást 26 méterről jobbról, Szabó magabiztosan fogja még így is.
80'GÓÓÓL... Mike fejel kapura egy vendég beívelést és Czirják hiába tornázik, nem tudja védeni... 2-2
78' Enabulele és Truczka jön a vendégeknél Demcsák és Klimaj helyett.
76' A csereként beállt Beretka elől pattan el a labda az ötösön belül, ami így Szabóé.
75' A sarokrúgás után Boldizsár elé pattan a labda, közelről a vetődő kapus kezeibe pofozza a labdát!
74' Rácz és Kéri, mint kés a vajba törnek be a büntetőterületre, utóbbitól elpattan előbbi labdája, aztán szöglet jön.
72' Buzási rohanja meg a szarvasi védelmet, a tizenhatoson belülre törve jobbról oldalhálóba lő.
69'GÓÓÓL!!! Megvan az eredménye a szegedi fölénynek! Szilágyi szöglete nyomán egy védő hátrafejel, a pattogó bogyóra Rácz csap le a leggyorsabban, és közelről a jobb sarokba fejel! 2-1
68' Újra leírhatjuk: meddő mezőnyfölényben a szegedi csapat, a szarvasiak néha szabadulnak ki a szorításból az elmúlt percekben, gólveszély nem volt.
63' Rácz ismét a tizenhatoson belül, lapos lövésébe belevetődnek, átjut, Szabóé. A hazaiak kezezést reklamálnak, de ez nem hatja meg a játékvezetőt.
61' Szilágyi lábában lenne a vezetés, ha az ötösön és a védő lábai között megpattanó keresztlabdát le tudja kezelni és nem állna lesen...
59' Rácz tör be a védők között az ellenfél büntetőterületére, laposan lőne el Szabó mellett, ám a szarvasi portás lábbal remekül véd.
58' Szilágyi az alapvonaltól 6 méterre balról végez el szabadrúgást, Buzási elől Pákozi tisztáz szögletre. A sarokrúgás után nagy kavarodás, Rácz tenné középről kapura, kezet is reklamálnak a hazaiak, szabadrúgás kifelé...
56' Most jó a hazai lestaktika, Klimaj indította volna jobb szélről félpályáról a túloldalt Nagyot, a partjelző beinti lesnek. Határeset.
54' Fülöp remek keresztlabdával indítja Szilágyit, aki jobbról kisodródva a Szabó kapuja előtt lő el keresztbe.
53' Czirják hidegvérrel cselez egyet a hátul passzolgatott labdával Nagy Roland előtt. Támadást végül nem sikerül indítani, továbbra is fölényben a vendégek.
52' Ismét aktívabban kezd a Szarvas, a Volán olyan, mintha az öltözőben ragadt volna...
50' Czirják jön ki kapujából és a gólhelyzetben kitörő vendég csatárt meglöki, majd a labda kipattog. A vendég szurkolók pirosat reklamálnak, csak sárga. A balról beívelt szabadrúgást Kéri vágja ki a kapu elől.
46' A Szarvas kezdi a második félidőt.
Szünet
45' Vége az első félidőnek.
43' Szilágyi és Demcsák a földön, 35 méterről előbbi végez el szabadrúgást. Balra legurít, Grünvald beível, kivágják a vendégek a labdát - szokás szerint.
41' Nagyjából második vagy harmadik épkézláb támadását próbálta vezetni a Szarvas, de két passz után félpályán elvesztették a labdát...
39' Most Somogyi végez el a túloldalon szabadrúgást 20 méterről balról, Czirják magabiztosan fogja.
37' Kéri cselezget szépen ám feleslegesen, aztán a túloldalt Szilágyi elé kerül a labda, aki a tizenhatos bal sarkától bátran lő, megpattan, Szabóé.
36' Rácz Dezső ugrik ki a védők közül félpályán, futna a labdával, de akasztják 30 méterre a kaputól. Szilágyi kilövi a kéttagú sorfal egyik tagját...
33' Ismét Rácz, a tizenhatoson belülre tör, de lövésébe belelépnek, szöglet. A sarokrúgás teljesen veszélytelen, kihozza a Szarvas a labdát.
31' Szilágyi 28 méteres szabadrúgására jól mozdulnak a kék-fekete támadók a kapu előtt, ám a partjelző lest int.
23'GÓÓÓL!!! Rácz megy el a bal oldalon, egészen az alapvonalig aztán beível középre, Buzási pedig remekül fejel a labdába védővel a nyakán, s a játékszer a kapuba hullik az ellentétesen mozduló Szabó mellett. 1-1
22' Faragó tesz vissza egy labdát a tizenhatos bal oldaláról a bal sarkánál érkező Buzásinak, aki gyengén lő, Szabónak csemege.
19' Az egy szem előretolt szarvasi ék, Nagy Roland veszélyesen cirkál a védőink között, de sikerül kipasszolgatni.
17' Szilágyi szöglete száll be jobbról, de elpattog a labda a hazai támadók előtt, a vendégek hozzák ki aztán.
16' A bekapott gól óta többet birtokolja a Tisza Volán a labdát, de erőtlenek a támadások, Szilágyi pontrúgásai veszélyeztették eddig leginkább a szarvasi kaput.
13' Szilágyi 25-ről lő be egy szabadrúgást, a kapu előtti kavarodásból kivágják a fehérek.
11' Somogyi János Péter és Kéri ütköznek hatalmasat a félpályánál, ápolás.
10' Szilágyi végez el szabadrúgást a vendég tizenhatos jobb sarkától, szépen tekeri a kapu elé, Szabó látványosan repülve öklöz, elmegy az érkező emberek előtt a laszti....
9' Gyors szarvasi kontra, Nagy Roland egy védővel a nyakán tör ki, Boldizsár nem bántja, már csak Czirjákkal van szemben, de a hazai portás jó ütemben jön ki, és lábbal mezőnybe tisztáz a csatár elől.
6' A szarvasi szurkolók biztatják kedvenceiket, van is okuk az örömre, hiszen sokkal agilisabban játsszanak a kissé álmosan kezdő hazaiaknál.
1GÓÓÓL... Alig telik el pár másodperc, a vendégek kihasználják, hogy bedobásnál nincs les, s a Vida felett átszálló labdára Nagy Roland csap le, majd látva, hogy Czirják kinn áll, át is emeli, benn táncol a labda a hálóban... 0-1
1' A Tisza Volán kezdi a mérkőzést. A hazaiak a megszokott kék-fekete csíkos felsőben, fekete nadrág és sportszárban lépnek pályára, míg a vendégek tiszta fehérben.
17.28 Napsütéses meleg idő van erősebb széllel, ez a játékot kicsit zavarni fogja.
17.24 Javában megy a melegítés, a pálya menti rekortánon pedig egy atlétikai verseny eredményhirdetése zajlik még.
17.20 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat a Felső Tisza parti stadionból, ahol rövidesen kezdődik a Tisza Volán Szarvas elleni mérkőzése.
Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.