Gazdaság

2014-ben vége lehet az adósságválságnak

2014-ben vége lehet az adósságválságnak

2011. augusztus 28., vasárnap
2014-ben vége lehet az adósságválságnak

Az euróövezet 2014-re leküzdheti az adósságokkal kapcsolatos nehézségeket - jelentette ki egy német lapinterjúban a pénzzavarba került euróövezeti országok megmentésére létrehozott mentőalap, az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) elnöke.

Klaus Regling

a Spiegelben megjelent interjúban hangsúlyozta, "megalapozottan lehet számítani arra, hogy a válságnak két-három éven belül vége lesz, mivel az euróövezet országaiban javulnak a legfontosabb gazdasági mutatók". Az EFSF német elnöke szerint minden euróövezeti ország megkezdte pénzügyi helyzetének stabilizálását, és a válság által legsúlyosabban érintettek - mint például Írország - már kezdenek talpra állni. Regling szerint az euróövezet pénzügyi helyzete jobb, mint az Egyesült Államoké, mert ott a hiány háromszor akkora, mint az euróövezetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.