Szeged

Versíró pályázatot hirdet a vármegyei rendőrség

Versíró pályázatot hirdet a vármegyei rendőrség

2024. február 14., szerda
Versíró pályázatot hirdet a vármegyei rendőrség

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága versíró pályázatot hirdet általános iskolás felső tagozatos gyermekek számára.

A pályázat célja a rendőri hivatás, ezen belül a közlekedésrendészeti szakterület iránt érdeklődő fiatalok figyelmének felkeltése, továbbá a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése és ezáltal a gyermekbalesetek megelőzése. A verseknek a közlekedési rendőri hivatást bemutató és/vagy a biztonságos, szabályos közlekedési kultúra előnyeit kell bemutatni. 

A pályázati feltételek az alábbiak:   

  • A versenyen az 5 - 8. osztályos tanulók vehetnek részt.
  • A vers címe szabadon választható, de a címnek és a tartalomnak összhangban kell lennie.
  • Egy pályázó egy művel (verssel) pályázhat.
  • Minden pályaműnek csak egy – önálló - szerzője lehet!
  • A pályaművek nyelve: magyar. 
  • A vers maximális terjedelme 5 versszak lehet.
  • A pályamű formátumai a következők: Microsoft Word Times New Roman betűtípus, 12-es betűnagyság, szimpla sorköz, 2 cm-es margók. 

A versek beküldésének határideje 2024. május 31., amit a balesetmegelozes.csongradmrfk@csongrad.police.hu  elektornikus levelezési címre lehet beküldeni. A levélben kérjük feltüntetni a szerző nevét, iskolai osztályának jelölését, iskola nevét, címét.

A verseny első helyezettje 30 ezer, a második 20 ezer forint, a harmadik 10 ezer forint értékű ajándékutalványt, valamint balesetmegelőzési láthatósági ajándékcsomagot nyerhet.

A legsikeresebb pályaművekből elektronikus verseskötetet készül. A pályázók a pályázat benyújtásával a vers nyilvánosságra hozatalát a engedélyezik, a 3 legjobb pályamű pedig a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán is megjelenik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.