Szeged

Újra nőtt vármegyénkben a véradók száma

Újra nőtt vármegyénkben a véradók száma

Márton Andrea
2024. február 19., hétfő
Újra nőtt vármegyénkben a véradók száma

Több hét visszaesés után újra a vártnál jóval többen adtak vért az elmúlt héten, Csongrád-Csanád vármegyében.

 

 

Bár területileg kiegyenlítetlenebbek voltak az eredmények, a szegedi véradások látogatottsága magas volt, és nagy számban vettek részt kitelepült véradásokon a vásárhelyi katonák is. Február 12-e és február 18-a között 606 egészséges véradóhős ment el életet menteni. Erre a hétre 510 véradóra lenne szükség, az elmúlt héten a növekedés: +19 százalék volt.

Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérnek minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit, menjen el vért adni.

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérik: jelentkezzen véradásra. Nagyon fontos, hogy biztosítani tudják a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget.

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát, lakcím- és TAJ-kártyáját.

A véradási helyszínekről és időpontokról ezeken az oldalakon is lehet tájékozódni: www.voroskeresztcscsm.hu/veradasok-a-honapban; www.voroskereszt.hu/hogyan-segithetsz/veradas/veradasi-helyszinkereso

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.