Szeged

Több felhőre és akár záporokra is lehet számítani

Több felhőre és akár záporokra is lehet számítani

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 12., hétfő
Több felhőre és akár záporokra is lehet számítani

A zárt felhőzet hétfőn kelet felé helyeződik, miközben szakadozik, mögötte a gomolyfelhők mellett kisüt a nap. Délelőtt szórványosan, később már csak néhol lehet csapadék.

 


Az összefüggőbb felhőzet keletebbre helyeződik, mögötte gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Délelőtt szórványosan a középső országrészben, majd egyre inkább keleten várható eső, zápor, a nap második felére csökken a csapadékhajlam, de néhol még lehetnek záporok. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható. Késő este 4 és 10 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szeged a 12 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.