Szeged

Szürkén, esővel indult a szegedi reggel

Szürkén, esővel indult a szegedi reggel

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 23., péntek
Szürkén, esővel indult a szegedi reggel

Továbbra is enyhe, de nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, így több felhőre számíthatunk. Csapadék is lesz, de jellemzően csak kisebb mennyiségben.

 

 

Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk több helyen - főként az északi országrészben - kisebb esővel, záporesővel. Időszakosan elvékonyodhat, szakadozhat a felhőzet, és helyenként a nap is előbukkanhat. A délies szél továbbra is sokfelé lesz élénk, amit helyenként erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű, az északi határszélen lesz hűvösebb az idő. Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden 16 fok is lehet annak ellenére, hogy esősen indul nap.

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.