Szeged

Szavazzon! Mi legyen a neve a belvárosi kráternek?

Szavazzon! Mi legyen a neve a belvárosi kráternek?

Ha már nem tesznek a gödör eltüntetéséért, legalább legyen neve.

Kibédi Péter
2024. február 5., hétfő
Szavazzon! Mi legyen a neve a belvárosi kráternek?

A város vezetése nem foglalkozik a belváros szégyenfoltjával, de akkor legalább legyen neve.

Évtizedek óta csúfítja Szeged belvárosát a gödör (Fotó: SzegedMA)

 

A szegedi városvezetés, élén a zöld tanácsnok Mihálik Edvinnel heves elszántsággal harcol a Szent Gellért Fórum mellé tervezett egyházi iskola építése ellen. Mindezt zöld köntösbe bújtatva, rengeteg zöldséget összehordva teszi. Ezek közül az egyik, hogy az elhanyagolt, gondozatlan területnek nevet adnának. Ahogy a pártja, a Momentum szokta, úgy Mihálik is igyekszik az egyházba belekötni, így nem csoda, hogy a töltés menti dzsumbujt Assisi Szent Ferencről, a ferences rend alapítójáról nevezné el. Hogy ezt komolyan gondolja, arra mi sem jobb bizonyíték, hogy ígérete szerint a közgyűlés elé viszi a névadós ötletét.

A kampánytémának, és a város vezetésének elmúlt ötéves semmittevését leplezendő álügy, és annak kezelése rávilágít és ötletet ad néhány, évtizedes szegedi szégyenfolt kezelésére is.

Ezek egyike a kétes hírnevének és népszerűségének újabb fénykorát élő belvárosi gödör. Bár város közepén tátongó kráter tulajdonosa nem az önkormányzat, de a város vezetésének minden joga megvolt és megvan arra, hogy tegyen az áldatlan állapotok megszüntetéséért. A nyolcvanas évek óta húzódó ügyet nem lehet és nem is szabad kizárólag Botka László nyakába varrni, ugyanakkor polgármestersége 22 évében, ami a gödör sztorijának szűk felét teszi ki, nem sokat tett azért hogy eltűnjön onnan. Pedig a hely amellett, hogy Szeged belvárosát rondítja, egyéb közegészségügyi kérdéseket is felvet, elég ha csak az ott élő állatokra gondolunk.

 

Mindenesetre úgy tűnik, hogy sem Botka Lászlót, sem a zöld tanácsnok Mihálik Edvint, sem hű harcostársát Fodor Antalt, de úgy kompletten a szegedi baloldali várospolitikusokat sem zavarja a gödör. Éppen ezért javasolnánk ennek a területnek is adjon nevet az önkormányzat. Mutatjuk a javaslatainkat, és a szegedi polgárokat pedig arra kérjük, szavazatukkal segítsék a névadást.

1. Botka László rágcsáló és madárrezervátum
2. Mihálik Edvin gödör
3. Fodor Antal tó
4. Baloldali tanösvény

Szavazni a közösségi médiában cikkünk alatt, kommentben, üzenetben, illetve e-mailban (szegedma@mediaworks.hu) lehet szerda reggel 9 óráig.



 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.