Szeged

Eső és szürkeség érkezett Szegedre

Eső és szürkeség érkezett Szegedre

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 13., kedd
Eső és szürkeség érkezett Szegedre

Pár fokkal hűvösebb levegő áramlik fölénk erős északias széllel, de még így is bőven az átlag felett alakul a hőmérséklet.

 

 

Keleten is csökken a felhőzet, de napközben egy összeáramlás (~Miskolc-Békéscsaba vonal) mentén maradnak erősen felhős területek, ahol további záporok kialakulhatnak. A Dunántúlon változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, ott csak kevés helyen lehet zápor. Az északnyugati szelet nagyobb területen erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 13 fok között várható. Késő estére 1 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden az elmúlt napokhoz képest kicsit hűvösebb lesz, de azért a 11 fokot így is eléri a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.